Du milde, for et kjoleparadis på venninneturen

«Se en kjole, den er søt som jordbær ...»

Kjolene på Fratide er verd å stoppe for hvis dere er på venninnetur til Bornhom. Foto: Odd Roar Lange

Bornholm (Odd Roar Lange): Dette er en hemmelig beskjed til alle kvinner: På den danske øya Bornholm finnes det en gård full av kjoler.
Fargerike kjoler, prikkete kjoler, stripete kjoler, ensfargede kjoler. Og kjoler du ikke kommer til å se maken til på sommerfesten, festivalen eller neste bursdagsfest med venninnegjengen.

Det ser kanskje ikke ut som en kjole og antikkbutikk. Men jeg skal love deg er at det er det. Foto: Odd Roar Lange

Bak en helt anonym grå musteinsbygning i Svanekevej 18 ute på landsbygda i Østermarie på Bornholm har Thomas Frandsen og Rikke Tindal Dalland skapt et helt lite eldorado for damer på jakt etter den helt unike kjolen. Her finner du Fratida.
Ja, det er vel rettere å si at Thomas har mer hånd på antikk-delen av gårdsutsalget, mens Rikke har en varm hånd om kjoleavdelingen (som strengt tatt utgjør minst halvparten av det særegne lokalet).
Her finner dere merker som du Milde, som er et dansk firma som produserer designerkjoler. Vintage-brandet King Louie inspirert av 40-, 50-, 60- og 70-tallet. Eller retrokjoler fra Margot, hollandske Le Pep og det spanske skomerket Art.  

Se bilder fra Fratida her (Foto: Odd Roar Lange)


Det er mange grunner til å dra på venninnetur til Bornholm.

Derfor bør dere dra på jentetur til dejlige Bornholm

Gourmetmat, varme sandstrender, vintage, vin og deilige senger venter.

Og herlige Fratida er en ekstra grunn. 
Nå er det naturligvis slik at det ikke bare jenter på venninnetur som bør dra innom Fratida. Det kan også menn gjøre. For her finner du spennende retro-gjenstander, restaurert antikk og orginale bilder, kart og gjenstander som passer i mange hjem. Og selvsagt, den edle kunsten å være med kona, kjæresten. samboer, venninnen - eller hva det måtte være - for å kjøpe kjole. Du kan dra inn mange plusspoeng her.

Noe å ta med hjem (eller kjøpe via nettbutikken) fra Fratide. Foto: Odd Roar Lange

Her kan du følge Fratida på Facebook