Nå er Ego-Einar blitt medlem av håndklemafiaen

Det er kjæresten hans også - dessverre

Ego-Edel er også oppe tidlig om morgenen. lenge før andre har rukket å gå til frokost.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): De er ikke mange, men de er forhatte ved alle turistresorter.
De er på mange måter usynlige - men allikevel svært synlige.  Usynlige, fordi de veldig tidlig oppe, selv i ferien. Og de etterlater seg synlig spor når de andre gjestene kommer ut på verandaen eller ut av hotellet.
Og Ego-Einar er selvsagt blitt medlem av den beryktede håndklemafiaen. De som er på plass ved bassengkanten mens renholdspersonalet fortsatt jobber med dagens klargjøring. De som kaprer solsengene lenge før de skal benytte dem. For Ego-Einar har kun tanker for seg selv og kona, Ego-Edel.
De gjør seg bemerket på hele reisen. Det er sjelden positivt.
Du husker kanskje Ego-Einar og hva han gjør når kan skal ut og fly?

Ingen slår Ego-Einar

Småunger, eldre og andre får klare seg som best de kan i flyet. Her er det Ego-Einar og hans behov som teller. Både inn og ut av flyet. Ego-Einar og kjæresten Ego-Edel tar den plassen de trenger, enten den plassen er der eller ikke.
Det er mer som et mirakel at du ikke åpner nødutgangen og krabber ut over vingen fordi du er lei av å vente på din tur, Ego-Einar.
Og for dem som trodde at det det var nok Einar og Edel nå, så er det bare å beklage:
Du møter dem naturligvis igjen ved bagasjebåndet. Der man bli bedt om å vennligst å stå bak streken til det er din tur å hente din koffert. Fordi man skal tenke litt på andre.
Men neida, Egoist-Einar og Ego-Edel finner sin plass helt klint inntil bagasjebåndet. 

Klokka er 06.45. Ego-Einar tar alltid morgenskiftet alvorlig. Foto: Odd Roar Lange

Tilbake til bassengkanten. Hva er det egentlig som skjer inne i hodet til Ego-Edel og Ego-Einar? 
Sånn bortsett fra at de tenker veldig mye på hvordan de skal få slått kloa i de beste strandstolene før alle andre.
Ved ankomst på feriestedet legger de en slagplan allerede første kvelden.
De sjekker når sola står opp, og hvordan man får tak i håndkle så tidlig som mulig om morgenen. Dersom de må bruke egne håndklær så gjør de selvsagt det. Og en pocketbok gjør også susen.
For håndklemafiaens geriljataktikk kan virke tilfeldig. Den er aldri det.

Morgenritualet

Dermed setter Ego-Einar og kjæresten vekkerklokka på 06.30. En kjapp tur på do, og så er det bare å sette kurs mot bassenget (det kan i enkelte tilfeller også være strandkanten).

Her ser Ego-Einar seg fornøyd rundt: Ingen andre som ser ham. Og mange ledige solsenger. Dermed er det bare å brette ut håndkledet, og gjerne å legge igjen en pocketbok oppå, som om han bare skal en kjapp tur bort fra bassengkanten. 
Men det skal han ikke. I noen tilfeller går han istedet fornøyd tilbake til rommet sitt og sover et par timer til. I mellomtiden har familier med små barn slukøret kunne konstatere at aller solsenger var opptatt da de ankom bassenget. I dag som i går, og som i morgen.

-De får takke seg selv

Det er selvsagt ikke alltid at Ego-Edel går tilbake for å sove. Noen ganger går hun til frokost, nyter en lang og deilig frokost, der hun vanligvis forsyner seg altfor mye av ting hun egentlig vet at hun ikke kommer til å spise opp.
Siden det gjerne er «all inclusive» så kan hotellet bare ha det så godt siden de serverer så mange ulike retter til frokost... De har rett og slett seg selv å takke.
Etter frokost er det på tide å ta en liten pause på rommet. Før hun gir Ego-Einar en fornøyd klem. 
Dagen kan starte. De har jo kapret de beste solsengene på hele anlegget!

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål? Eller tips om hvordan vi får skikk på Ego-Einar og Ego-Edel?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no
Artikkelen ble første gang publisert i 2018, men er nå oppdatert.

 Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.