SAS Eurobonus: Nå blir det endring

Blir spennende å se hvordan de reisende tar i mot dette

SAS endre Eurobonusprogrammet. Om det medfører endrede priser på flybillettene er foreløpig uklart. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): SAS har fått godkjent at de blir kjøpt opp av blant andre AirFrance/KLM - og det er ventet at SAS sitt Eurobonusprogram blir en del av Airfrance/KLM sitt bonusprogram. Men det skjer endringer før den tid,

I januar 2024 lanseres SAS sitt «EuroBonus Conscious Traveler,»  et nytt belønningsprogram som skal gjøre det mulig for EuroBonus-medlemmer å ta bevisste valg når de reiser med SAS – og bli belønnet for det.
Målet er å gjøre det enda enklere for SAS-kunder å ta mer bærekraftige valg gjennom hele kundereisen – fra bestilling av billett til hjemkomst, og alle trinnene i mellom.

Derfor gjør de det

-SAS, sammen med luftfartsindustrien, er på vei mot en mer bærekraftig fremtid, og vi inviterer våre kunder til å bli med oss i denne innsatsen. Sammen kan vi drive denne viktige transformasjonsreisen fremover ved å involvere hele økosystemet av flyselskaper, produsenter, beslutningstakere, leverandører, samt reisende selv. Lanseringen av EuroBonus Conscious Traveler gjenspeiler denne virkeligheten og er et bidrag til bransjemålet om netto null CO2-utslipp innen 2050 – kanskje vår viktigste reise hittil, sier Aron Backström, visepresident for produkt og lojalitet i SAS.

Conscious Traveler skal involvere kunden i SAS omtaler som «reisen mot netto null utslipp». De vil fokusere på å øke bevisstheten og motivere reisende til å velge bærekraftige alternativer uansett hvilken reise de er på.

-Ved å velge mer bevisste alternativer, bidrar de ikke bare til å redusere sin egen karbonavtrykk, men opptjener også velfortjente belønninger for sitt engasjement, legger Aron Backström til.

SAS forbereder en ny fremtid. Foto: Odd Roar Lange

Avslutter tilbud

Som et resultat av lanseringen av EuroBonus Conscious Traveler vil SAS avslutte tilbudet om karbonkompensasjon for EuroBonus-reisende.
I stedet for å kompensere etter at flyturen har funnet sted, mener SAS at luftfartsindustrien må fokusere på å redusere totale utslipp.
Dette innebærer å øke produksjonen av bærekraftige flydrivstoff, som for øyeblikket er svært kostbart, og andre nye teknologier som vil muliggjøre mer bærekraftig flyging fra starten av. SAS vil avstå fra karbonkompensasjon fra 1. desember 2023, og i stedet reinvestere i å belønne EuroBonus-medlemmer som deltar i reisen mot mer bærekraftig reise gjennom Conscious Traveler-programmet.

Slik fungerer det

Ved å fullføre ti eller flere bevisste trinn i løpet av et kalenderår vil EuroBonus-medlemmer kvalifisere seg som en Conscious Traveler og få tilgang til ulike belønninger. Det innebærer:

  • Lære mer om bærekraftig flydrivstoff

  • Kjøpe biodrivstoff

  • Donere EuroBonus-poeng til veldedighet

  • Kjøpe bevisste produkter i SAS EuroBonus-butikken for å redusere ditt fotavtrykk hjemme

  • Redusere matavfall ved å forhåndsbestille eller velge bort måltider

  • Velge mer bærekraftige alternativer under hele reisen – også på destinasjonen

  • Mer informasjon om belønningene vil bli kjent ved lanseringen i begynnelsen av 2024.

  • Inntil da kan du finne mer informasjon om EuroBonus Conscious Traveler her.

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.