Nå kan du fargelegge din egen by

Så enkelt er det å gi byen din dine farger

Hvilke farger passer best for Oslo? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Har du lyst til å fargelegge din egen by? Nå har du sjansen. Og det er enklere enn du tror. Fargeleggingsbøker er blitt bestselgere i en rekke land, og hobby-tegnere har funnet sjelefred og fått utløp for kreativiteten sin ved å fargelegge detaljerte mønster og motiv. Også det norske Kartverket har kastet seg på fargeleggingstrenden som har gått sin seiersgang over store delar av verden.

På norgeskart.no kan du velge hvilken by eller tettsted du vil skrive ut kart for fargelegging. Åpne norgeskart.no, finn rett by/sted ved å zoome deg inn i kartet eller ved å nytte søkefeltet, og velg «Lag fargeleggingskart» i menyen som dukkar opp.

Nå har du sjansen til å fargelegge din by. Her er Molde. Foto: Odd Roar Lange

Sett farge på Bergen. Foto: Odd Roar Lange

For viderekomne

I tillegg til fargeleggingskarta i norgeskart.no har Kartverket laget en mer avansert løsning for dem som ønsker større format. Ved å benytte Qgis-prosjektet til Kartverket kan du generere og skrive ut fargeleggingskart opp til formatet A0. (841 × 1189mm)
Dette krever selvsagt større enn vanlig skriver og mer enn gjennomsnittlig datakunnskap.

For å benytte denne løsningen må du installere Qgis på datamaskinen. Klikk her for å gå til nedlastingssida på qgis.org.

Last ned zip-fil med brukerveiledning for fargeleggingskart i Qgis.

Guest UserKommentar