Nå er det endelig over

Flyselskapene fjerner munnbindkravet for passasjerene

De norske flyselskapene fjerner kravet om munnbind på en rekke flystrekninger. Foto: Odd Roar Lange

De norske flyselskapene fjerner kravet om munnbind på en rekke flystrekninger. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Nå er den endelig her, datoen som mange har gledet seg til. Fra og med 14. oktober vil det ikke lenger være krav om munnbind for reisende hos flyselskapet Flyr.
Mens flyselskapene SAS, Norwegian, Widerøe kutter sine munnbindkrav fra mandag 18. oktober både innenriks og i Skandinavia, skriver nettstedet Børsen.

Et riktig valg

- Vi mener tidspunktet er riktig nå basert på smittesituasjonen her i landet. Også følger vi med på situasjonen i Europa. Det er naturlig for oss å følge norske smittevernregler, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til TV 2.

Norwegian gjør det samme som SAS, skriver NRK.

- Men det som er viktig å få fram, er at passasjerer som skal ut å reise bør være oppmerksom på at det vil være krav om munnbind på Gardermoen og mange andre flyplasser, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian.

- Vi gleder oss til igjen å kunne ta imot nye og gamle passasjerer med et stort smil, uten munnbind, på mandag. Velkommen om bord, sier Widerøes direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt Silje Brandvoll til NTB.

På Widerøes ruter til Alicante, Færøyene, Aberdeen og London vil påbudet om munnbind bestå inntil videre.
På Oslo Lufthavn er det fortsatt krav om munnbindbruk. Men det er ikke overraskende om dette kravet bortfaller samtidig som de norske flyselskapene fjerner sine krav, men her må de reisende selv følge med på reglene som gjelder.