Denne forglemmelsen kan ødelegge kvelden din i Danmark

Nå innfører danskene denne nye regelen som du bør vite om

Skal du til København - som her på Kent Kaffelaboratorium i Nørre Farimagsgade - så ta alltid med deg betalingskort.                   

(ODD ROAR LANGE): Skal du på ferie til Danmark i 2018? Da er det greit å være klar over denne nye regelen: 
Fra 1. januar må du ha med deg betalingskort dersom du skal handle noe etter klokka 22.00 om kvelden. Det gjelder alt fra utesteder, transport, gatekjøkken, kiosker og alle steder som driver med handel.
Den nye regelen i Danmark gjør det nemlig mulig å si nei til å ta imot kontanter fra deg. Dette skjer fordi de fleste ran skjer på kvelds- og nattestid. Og nå ønsker danskene å gjøre det lovlit for butikkeierne å unngå å ha kontanter tilgjengelig mellom klokka 22.00. På særlige utsatte steder gjelder kontantforbudet fra klokka 20.00

— Vi vet at når det ikke er kontanter i butikkene så blir det færre ran. Det er bare penger og ikke varer som røvere er ute etter, sier den danske forretningsrådgiveren Henrik Lundgaard til Ritzau.

Noen smarte korttips

Det er neppe særlig mange nordmenn som drar til Danmark uten betalingskort/kredittkort. Men husk å ta med kort selv om du skal en kjapp tur til grillbaren på hjørnet.
Det sikreste er alltid å betale med kredittkort, og å ha med to ulike kort på reisene. Slik at du har et i bakhånd dersom det ene blir borte eller ikke virker.
Husk at du alltid skal betale i lokal valuta selv om betalingsterminalen gir deg mulighet til å betale i norske kroner. 
Og like viktig: Ikke la noen ta med seg kortet ditt slik at det er ute av syne for deg. Følg etter kortet dersom ekspeditøren eller servitøren tar med kortet bort til disken.

Les mer:  Denne tabben kunne kostet meg hele reisekassa allerede første kvelden  

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no