Derfor skal dere dra på jentetur til Nice

7 gode grunner som dere lese om før dere drar

Shoppingmulighetene i Nice er utallige. Her fra gamlebyen i sentrum. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det er selvsagt ikke tilfeldig at Nice er blitt en av de mest populære byene å besøke langs den nordlige kyststripa av Middelhavet. I de første fire månedene av året har byen 8-15 grader om dagen. Men så kommer våren for fullt og da kan du legge igjen ytterjakka på hotellet. 
Nice er blitt en helårsdestinasjon og for en jentetur som gjerne skal ha en dose shopping, en dose champagne og en dose god mat så er Nice stedet dere gjerne skal velge.
Prisene på både fly og hotell er ofte under halvparten av det dere opplever i høysesongen.
Flyplassen ligger nær sentrum og både buss og taxi er veldig greie transportmåter inn til sentrum.

Steder å bo

Nice har et enorm tilbud av hoteller. Jeg kan anbefale Grand Hotel Le Florence som har satset på en økologisk stil, og til og med har egne bikuber på taket. Hotellet ligger sentralt til og med kort vei til shoppingområdene. 
Skulle dere ønske et annet hotell så kan dere gjerne velge Splendid Hotel & Spa som har en fenomenal utsikt fra bassenget og baren på toppen av bygget (se filmen over).
Et tredje godt hotelltips er Hotel Monsigny i 17 aveny Malausséna (like ved markedet du kan lese om litt lenger ned). Hotellet har i alt 56 rom - og en takterrassebar med strøken utsikt. Hotellet har også en god restaurant.

Hotel Monsigny har både suiter og vanlige rom.                Foto: Odd Roar Lange

Ting å oppleve i Nice - se bildene her

Det er liten tvil om at man får mer ut av oppholdet i en by man dersom man er litt kjent i byen. Her kommer et bra tips. Gjør som meg, og bli med en lokal guide fra Nice Greeters. Dette er personer som har lyst å vise deg sitt Nice, sine personlige favoritter og «hemmelige steder». Legg inn i bestillingen hva dere ønsker, og jeg her sikker på at dere får en helt spesiell opplevelse. Sett av et par-tre timer, og resten av oppholdet blir mange ganger bedre.

Ut og spise

Hvor mange restauranter som finnes i Nice er jeg ikke sikkert på. Men det er veldig mange. Det kan være fristende å legge middagens til en av strandrestaurantene ved Promenade des Anglais og hotellene langs promenaden. Men prisene er høye og gjør et uforholdsmessig  
Men jeg anbefaler gjerne Le Sens i 37 Rue Pastorelli. En uformell restaurant med høyt nivå. Og de skryter av å ha verdens beste dessert.  Prøv den gjerne.
Et annet forslag: Voyageur Nissart. En god, tradisjonell restaurant med lave priser. Dere finner lett treretters middag til 20 Euro.

Prøv denne sitronfromasjen hos Le Sens. En perfekt avslutning på et godt måltid.
Foto: Odd Roar Lange

Shopping

Dere kommer garantert til å ta en tur til gamlebyen Vieux Nice. En fascinerende labyrint av smågater full av små butikker, restauranter og barer. Men gamlebyen er på mange måter også byens turistfelle. Høye priser og ikke spesielt unikt utvalg. Ta heller en tur til områder rundt Rue Martin Seytour. Her er det bedre plass, færre turister, hyggelige butikker og restauranter. 
I Rue Paradis ligger de fleste av de store luksusmerkebutikkene som Louis Voitton, Armani, Chanel og TIger for å ha nevnt noen.
Galleri Lafayette ligger i  Avenue Jean Médecin. I denne gata finner du også en rekke andre kjente butikker som Zara, Zara Home, H&M med flere.

Cocktailbarer

Vil dere ut på byen for en cocktail? Legg inn Les Destilleries Ideales på kartet på mobilen. Eller ta en rusletur på kveldstid i området mellom havna og Place Garibaldi hvor dere blant annet finner Comptoir Central Electrique i 10 Rue Bonaparte.
Spør heller lokalbefolkningen om tips fremfor å bruke Tripadvisor. Går dere etter topplista så er det ofte overfylte steder uten at de nødvendigvis leverer i toppklasse. 

Marche de la Liberation er et av byens fargerike markeder.            Foto: Odd Roar Lange

Bonustipset

Ta en tur til Marche de la Liberation - utendørsmarkedet hvor det selges blomster, krydder gg grønnsaker. Hit kommer også innbyggerne i Nice, og dere kan handle billig og bra varer sammen med dem.

                                                                                             Foto: Odd Roar Lange

Penger tilbake

Husk å bruke tax refund-ordningen når dere handler i Nice. Les her om ordningen som kan skaffe dere hundrevis av kroner tilbake etter shoppingen. Sørg for å laste ned appen på forhånd. Da sparer dere også mye arbeid under oppholdet i Nice.

Dette har jeg skrevet om jenteturer til Amsterdam

Les mer: Den beste dagen for billige flybilletter er kanskje ikke den du tror
Les mer: Slik får jeg alltid det billigste hotellrommet

Her finner du mer informasjon om Nice:
nicetourisme.com og france.fr/no

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no