Det swinger i jazzklubben på Amerikalinjen

En musikalsk anbefaling for deg som skal besøke Oslo

Felix Peikli (klarinett) og Knut Kippersund (vokal) skapte sammen med musikalske venner en solid jazzkveld på Amerikalinjens jazzklubb «Gustav». Det spilles opp igjen hver helg frem til 1. april. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Har du en ledig fredags- eller lørdagskveld i vinter eller vår? Da har jeg et meget godt forslag til deg. I alle fall hvis du er i nærheten av Oslo.

For i kjelleren på Hotel Amerikalinjen - et kort pilskudd fra trappa på Østbanehallen - finner du en av byens hemmeligheter: Jazzklubben Gustav.

Og det er her musikalsk kurator og klarnettvirtuos Felix Peikli inviterer til jazzkvelder hver helg. To runder hver fredag og to runder hver lørdag spilles det opp i jazzkjelleren. (Klokka 19.00 og 21.30)

Dette skriver Amerikalinjen på sine nettsider om Jazz Nights:

«Vår intime klubb er inspirert av New Yorks jazzscene. Klubben har egen inngang og ligger i Amerikalinjens underetasje. Med scene, state of the art lys- og lydanlegg, kjøkken og mulighet for servering kan Gustav romme mange typer eventer og arrangementer.

Ta turen ned til jazsklubben. Foto: Odd Roar Lange

 Derfor heter den Gustav

«Klubben har navn etter Gustav Henriksen, Amerikalinjens grunnlegger. I årene før åpningen av linjen møtte han massiv motstand, men Gustav visste at folk ville ut, og i 1913 la det første skipet fra kai. Hans innsats ble starten på et 60 år langt eventyr – for alle de tusenvis av menneskene som reiste, for Amerikalinjen og for Norge. La deg inspirere! Klubben dyrker Gustavs lekne, New York- og jazz-glade side.

 Vi arrangerer live jazz sessions med norske og utenlandske artister og lover en varm og pulserende atmosfære, velkommen».

Den rare kvelden

Jazzkveld på Gustav den 31. oktober 2020. Helgen etter var skjenkestoppen et faktum. Foto: Odd Roar Lange

Første gang jeg besøkte Jazzklubben var 31. oktober 2020. Et fyrverkeri av en kveld. På scenen var stemningen topp. I salen dirret det av spenning i lufta. En topp kveld, men allikevel en av de underligste. For coronapandemien raste for fullt her i landet og hadde blusset opp igjen. Det var spenning og bekymring i lufta.

Myndighetene hadde mer enn antydet at det ville komme til strengere tiltak, og rett over helgen annonserte Raymond Johansen full skjenkestopp i hovedstaden fra 6. november. Den skulle komme til å vare lenge.

De struttet av fjær og glede. Men kvelden ble litt «rar». Foto: Odd Roar Lange

ANBEFALES

Lørdag 28. januar i år var jeg tilbake. Denne kvelden var det ingen demper på stemningen. Tvert i mot. Felix Peikli & Friends hadde med seg Knut Kippersund på scenen. Og Cole Porter var kveldens tema. En leken musikalsk stund som skapte stor stemning både i salen og på scenene.

Jeg får dessverre ikke med meg kommende helgs Valentines Special: Jazz for Lovers. Men dét kan du gjøre, hvis du er rask. Ellers er det mange andre anledninger utover våren - frem til 1. april. Vårprogrammet lanseres senere.

Og - jeg er klar senere i vinter og vår. Bli med da vel.

PS : Skal du reise til Oslo for en natt eller helg så kan du kjøpe en overnattingspakke med konsertbilletter.

Vil du «bare» ha med deg konserten? Du kjøper billetter her.

Sett av tid et besøk i cocktailbaren «Pier 42» Foto: Odd Roar Lange

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.

Odd Roar er også fast bidragsyter med reisereportasjer og nyttige reisetips på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet/Aller Media.