Dette er hemmelighetene Norwegian ikke vil fortelle passasjerene

Dette er hemmelighetene Norwegian ikke vil fortelle passasjerene

Dette skjer med passasjerene i Bangkok

IMG_7564.jpg

(ODD ROAR LANGE): SISTE: Norwegian sender et såkalt «rescuefly» fra Oslo til Bangkok for å hente hjem de strandede flypassasjerene. Flyet skal etter planen ta av fra Gardermoen fredag kl 21.00
Norwegian håper at flyet skal kunne ta av fra Bangkok lørdag ettermiddag kl 16.00 lokal tid (kl 10.00 - norsk tid). Dette bekrefter Norwegians presseavdeling overfor Thetravelinspector.no ved 18.15-tida fredag kveld.

Tidligere i ettermiddag: 

  Rundt 200 Norwegian-passasjerer må belage seg på mange timers venting før de kommer seg hjem til Norge.
Les mer om: Norske passasjerer fikk flytrøbbel i Bangkok

Norwegian har i utgangspunktet en supportavtale med British Airways i Bangkok. Men BA har selv fulle fly og ingen mulighet til å bistå passasjerene til Norwegian som vil hjem til Norge.

Hjelp på veg

Torsdag ble to flyteknikere ved Oslo lufthavn Gardermoen sendt til Bangkok for å prøve å finne ut hva som er feil på Dreamlinerflyet, og hva de kan gjøre for å reparere det.

I følge informerte kilder Thetravelinspector.no har vært i kontakt med ble det like etter avgang med DY7202 torsdag morgen (lokal tid) varslet om en lekkasje i et rør i den ene motoren. Pilotene valgte derfor å snu og fly tilbake til Bangkok. Etter en times sirkling over flyplassen hadde flyet brukt opp nok drivstoff til å kunne lande. 
Deretter ble passasjerene kjørt til ulike hotell, hvor de nå venter på informasjon fra flyselskapet.

Ingen av passasjerene har fått vite at flyteknikerne fredag kveld, etter lang tid reise og mange timers jobb, må ha hviletid i Bangkok. Dermed er det lite sannsynlig at det er funnet løsning på problemet før tidligst midnatt - natt til lørdag (norsk tid). 

Passasjerene har heller ikke fått noen informasjon om mulig nytt fly som kan sendes for å hente de strandede flypassasjerene. Det er uklart om Norwegian planlegger en slik «redningsoperasjon» eller om de satser på at lekkasjen i flymotoren kan repareres.

Har du mer informasjon om forsinkelsen på DY7202  eller reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no

  

Reiselivsdirektøren: - Ja, bærekraftig vekst i reiselivet er mulig

Reiselivsdirektøren: - Ja, bærekraftig vekst i reiselivet er mulig

Trøbbel for norske turister i Bangkok

Trøbbel for norske turister i Bangkok