Nå åpner de nytt billighotell i Stockholm

Er dette noe som passer for deg?

(ODD ROAR LANGE): Storbyferie og billige hotell er ofte en selvmotsigelse. I alle fall hvis man vil ha en viss standard på hotellet. Nå kaster Scandic seg inn i dette markedet, sterkt forsinket.
For mer enn tre år siden skrev Scandic dette i en pressemelding: «I første omgang skal det lanseres fem hotell under Scandic GO-paraplyen. Fire av disse åpnes i Oslo og Stockholm i fjerde kvartal 2020, i tillegg til ett i København andre kvartal 2021. Konseptet er enkelt: Med Scandic GO skal en få en god natts søvn og god beliggenhet til en bra pris.».
Men det skulle gå lengre tid før Scandic Go var en realitet.
Scandic Go er hotellkjedens nye varemerke i det hurtigvoksende økonomisegmentet, og skal tilby smarte opphold i attraktive byområder til en god pris. Smarte opphold er ofte et annet navn på «små rom».
I dag, 5. september 2023, sjekker de første gjestene inn på Scandic Go i Upplandsgatan 4 i Stockholm.

Vil utvide

- Interessen har vært stor og det føles fantastisk å endelig kunne åpne vårt første Scandic Go. Varemerket er i takt med tiden og skal tiltrekke seg en ny generasjon hotellgjester fra alle verdens hjørner. Med Scandic Go tar vi et stort steg i arbeidet med å utvikle økonomisegmentet i Norden, og vi ser store ekspansjonsmuligheter i og utenfor våre nordiske markeder, sier konsernsjef Jens Mathiesen i Scandic Hotels Group.

Økonomisegmentet i hotellbransjen har i følge Scandic vokst raskt de siste årene, og forventes å vokse ytterligere, drevet av endrede reisevaner og nye økonomiske forutsetninger hos mange av de reisende. Scandic Go lover å tilby en god pris, innbydende design, smidig selvbetjening, frokost og varme måltider døgnet rundt.

Køyesenger

Rommene på Scandic Go er designet med smarte løsninger og gode oppbevaringsmuligheter. Det nyåpnede hotellet i Upplandsgatan i Stockholm har i all hovedsak dobbeltrom, men gjestene på fremtidens Scandic Go vil få tilgang på køyesenger, sånn at for eksempel kompisgjengen kan tilbringe mer tid sammen og samtidig få penger til overs.
Den som ønsker å slappe av på rommet, kan enkelt koble telefonen på tv-en og strømme innhold. For å gjøre det enkelt å pakke lett, kommer det til å være mulig å vaske klærne på hotellet.
Gjestene på hotellet møtes av en loungebar, og den tradisjonelle frokostbuffeten har blitt erstattet av en kopp kaffe eller te sammen med et utvalg croissanter, smørbrød og juicer til en bra pris. Street food og smørbrød kan bestilles via mobiltelefonen.

Et annet fokus

- Scandic Go skal tilby smarte opphold for den som har som hovedfokus å oppleve byen. Vi må forstå og tilpasse oss en ny generasjon reisende, som ikke har hotellopplevelsen som det mest sentrale. Vi vil derfor ikke begrense noen med faste måltider eller legge andre tjenester inn i prisen for hotellrommet. Bo sentralt, spis når du vil, reis lett og administrer oppholdet ditt via telefonen, sier Thérèse Cedercreutz, Chief Commercial Officer i Scandic Hotels Group.

Scandic Go i Upplandsgatan 4 er først ute, men allerede sommeren 2024 åpner neste Scandic Go - denne gangen på Fridhemsplan på Kungsholmen i Stockholm.
Flere åpninger er ventet, og målet på sikt er å bli markedsledende i økonomisegmentet i Norden og øke ekspansjonstakten utenfor Norden.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.