La hummerdrømmen gå i oppfyllelse hos Hanna i sjøboden

Det er hit du skal dra i høst

Hummer og østers. Hanna Karlsson Thorén tar deg med på høstens natur- og gourmeteventyr i Everts Sjøbod. Foto: Odd Roar Lange

Hummer og østers. Hanna Karlsson Thorén tar deg med på høstens natur- og gourmeteventyr i Everts Sjøbod. Foto: Odd Roar Lange

Er du klar for hummerfiske på den svenske vestkysten?             Foto: Robert Borgelid/Visit Sweden

Er du klar for hummerfiske på den svenske vestkysten? Foto: Robert Borgelid/Visit Sweden

GREBBESTAD I SVERIGE (ODD ROAR LANGE): Drømmer du om en oppgradert sjøbod, deilig senger, å sovne til lyden av bølger og å våkne til visstheten om at du skal ut og trekke hummerteiner sammen med lokalkjente eksperter?
Da vet jeg hvor du skal reise.
Merk deg navnet Everts Sjöbod.
For i helt avsindig vakre omgivelser utenfor Grebbestad på den svenske vestkysten ligger stedet du drømmer om, og aldri kommer til å glemme. Grebbestad ligger midt mellom Oslo og Göteborg, og det er ikke til å undres over at mange nordmenn har kjøpt sommerhytter nettopp i dette området.

Everts område

Du merker det allerede når du kommer ned bakken mot sjøen. De hvite kysthusene på venstre hånd, hvor gamle Evert bodde i det ene da han levde. Og når du kommer ned til sjøbodene som ligger på rekke og rad. Det første av dem er Everts gamle sjøbod, som ble overtatt av kameraten, oppgradert og ombygd til overnattingssted med flere soverom, restaurant/pub og en liten resepsjon. Alt pietetsfullt gjennomført og med tro mot den unike kysthistorien. Og da kameraten selv ble for gammel overlot han stedet til sønnene Per og Lars Karlsson, og Pers datter Hanna er daglig leder med bred kunnskap og lidenskap for havet og gastronomi - og vertskap. Det var et klokt valg, med andre ord.

Duften av luksus

De glattskurte svabergene skjermer om havet der ute. Og havbunnen er som skapt for både østers og hummer. Og begge deler er gull verd for Hanna Karlsson Thorén som sammen med familien har skapt et lite paradis. Her har barna hennes fått lære seg å smake på verdens mest eksklusive barnemat, og har har både sjøvante og uvante turister fått opplevelser av ypperste merke i år etter år. Østers fra Everts Sjöbod er i blitt lagt merke til både i inn- og utland. Og nå kommer gjester fra hele verden for å smake på godvarene.
Dersom du allerede elsker østers så kommer du til å stortrives her. Dersom du er «nybegynner» og mer usikker på smaken så kan du få Hanna til å gi deg en innføring i både historien, marinbiologien og hvordan du åpner et østersskjell. Du kan få servert champagne til, eller kanskje drikke det spesiallagde mørke ølet, Östronporter. Herlig!

Se flere bilder her. Klikk på bildet for større format. Alle foto: Odd Roar Lange

Hummergleder

Ta gjerne turen til Grebbestad og Everts Sjöbod om høsten. Når hummersesongen er i gang. Kle på deg en av de varme flyedressene og gå om bord i den gamle og fine trebåten som ligger ved sjøboden. Bli med ut i den gamle båten som på 50-tallet ble konstruert av den berømte båtbyggeren fra Orust, Gösta Johansson, når hummerteinene skal trekkes. Det er både spennende og vakkert. En fabelaktig naturopplevelse i et av de fineste områdene i Sverige. Om sommeren et yndet sted for badegjester og seilbåter. Om høsten ser du kanskje noen som går tur langs kyststiene, men ute på sjøen er det god plass.
Fangsten tas om bord og båten seiler tilbake til land. Og - hvis du stusser over manglende motorlyd så er det fordi motoren er byttet ut med el-motor og lades med solcellepanel. Dette viser at det går an å kombinere både tradisjon og bærekraftig fremdrift.
Tilbake på brygga bli dagens hummerfangst blir tilberedt og du kan glede deg til en gastronomisk opplevelse i den absolutte eliteklassen.
Og mens du venter på serveringen, ta deg et gåsehud-kaldt bad i det klare sjøvannet, før turen går til badestampen med herlige 40 graders vann. Nytt et glass boblevin sammen med gode venner - og glede deg til kvelden.

Overnatting

Hvordan bor man når man besøker det lille stedet som ligger to kilometer nord for Grebbestad sentrum? Everts Sjöbod er ikke et hotell, men tilbyr bed & breakfast i værelsene som stod klare i 2014. Tre doble roverom deler fellesarealet, som passer perfekt for vennepar på tur. Eller man kan leie hele leiligheten alene. Det er to slike «hus» tilkyttet sjøboden. Og det er med andre ord seks soverom som kan leies når man besøker Everts Sjöbod. Kanskje du skal samle noen gode venner - og la dem oppleve årets hummerglede sammen med deg.

Sesong og pris

Hummersesongen 2019 startet 23. september og varer til 10. november.
Les mer om Everts Sjöbod og hvordan du bestiller her.
Pris for hummerfiske: 850 SEK per person
Pris for hummersupé:  950 SEK per person

Foto: Robert Borgelid/Visit Sweden

Foto: Robert Borgelid/Visit Sweden

Pris for hummerfiskepakket med en overnatting: 2600 SEK per person
Inkludert i pakken:
- Hummerfisketur ca 2 timer
- Hummersupé om kvelden kl 18.00-21.00
- Overnatting i dobbeltrom en natt
- Frukostbuffé
Pris for hummerfiskepakke med to overnattinger: 3300 SEK per person
Inkludert i pakken:
- Hummerfisketur ca 2 timer
- Hummersupé om kvelden kl 18.00-21.00
- Overnatting i dubbelrom to netter
- Frukostbuffé
info@evertssjobod.se


Følg Thetravelinspector på instagram og få sjansen til å med i trekningen av fine bøker og reiseopplevelser