Denne smarte detaljen reddet reise-sommeren

Og nå vil mange andre ta i bruk trikset

Nå står gjestene i ventesirkler i stedet for bak, foran og oppå streker.

Nå står gjestene i ventesirkler i stedet for bak, foran og oppå streker.

(ODD ROAR LANGE): Mange steder i Norge har opplevd rekordomsetning i sommer. Og det gjelder både familierparker, hotell og restauranter. For, mens utlendingene har måtte holde seg borte har nordmenn kunne gjenoppdage reiselandet Norge. Og pengene har sittet løsere enn vanlig.
Det har blant annet Hunderfossen Eventyrpark i Lillehammer merket til fulle. På normale toppdager på normale somre har de så mye som 9000 gjester innom portene. I år har de satt et maksimalantall på 3700.
-Men vi har hatt høyere omsetning enn på vanlige år, sier en svært fornøyd direktør Hogne Høstmælingen.

De smarte sirklene

Men selv 3700 personer kan være mye å holde styr på. Spesielt foran de mest populære attraksjonene.
Og nordmenn hadde åpenbart problemer med å forholde seg til tilstrekkelig avstand til andre da det var malt streker i bakken. Men da strekene ble byttet ut med sirkler, ble det straks orden på køer, avstand mellom familier - og trygt å besøke Hunderfossen.

Derfor har de familiesirkler

IMG_8205.jpeg

- Dette er et resultat av det gode samarbeidet de 5 største parkene har hatt om felles smitteverntiltak. Dyreparken var først ute, så de fortjener æren her, og vår felles erfaring var at streker ikke ble overholdt i situasjoner ellers i samfunnet med køer.
Mens ringer virker samlende for familien, de holder sammen som en kohort, og synes det er litt ekstra stas å hoppe fra ring til ring, forteller Hogne Høstmælingen.
- Køene totalt sett har virket mye lengre i år, men tempoet på dem har vært høyt i forhold til det gjestene forventer, nettopp fordi avstanden innad i køen er stor.
Vi utformet sjablonger for køringer i ulike formater, og har merket opp mer enn 100 store og små ringer rundt om i parken. Tilbakemeldingene i sosiale medier om ringene har vært veldig positiv, og har virket oppdragende også på de som vanligvis ikke er så flinke til å holde avstand, forteller Høstmælingen.

Ringene sprer seg

Og nå vil flere andre næringer følge eksemplet. Streker og skillelinjer har hatt begrenset effekt. Nå prøver de sirkler i stedet. Send gjerne tipset videre til andre som kan ha glede av det. Til beste for godt smittevern for oss alle.