Derfor vil Hurtigruten kansellere nye cruise

Legger planer om reiser til Antarktis på is

Det blir fortsatt en stund før passasjerer tar denne lugaren i bruk.  Foto: Odd Roar Lange

Det blir fortsatt en stund før passasjerer tar denne lugaren i bruk. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Hurtigrutens ekspedisjonscruise med nye skip til Antarktis skulle bli noen av høstens og vinterens store opplevelser for mange reisende. Nå er de eksklusive cruisene lagt på is inntil videre.

Avlyser ut året

- Situasjonen er fortsatt uoversiktelig, og utviklingen er uforutsigbar, sier Daniel Skjeldam, administrerende direktør i Hurtigruten til nettstedet Cruiseindustry News
- Det er fortsatt store hindringer å komme forbi. Fra slik situasjonen er akkurat nå er det ikke mye som tyder på at disse skal bli løst i tide for at det skal være mulig å utforske Antarktis under våre strenge helse- og sikkerhetsstandarder de neste månedene.

Avlyser avganger

- Dette er grunnen til at vi har tatt avgjørelsen om at Hurtigruten ikke skal utføre våre Antarktis ekspedisjonscruise med avgang i oktober, november og desember 2020.

Skjeldam sier i følge Cruiseindustry News at helse og sikkerhet til selskapets gjester, mannskap og ansatte er Hurtigrutens topprioritet.

-Fra nå av planlegger Hurtigruten å starte ekspedisjonscruisene våre fra januar 2021 med enda strengere COVID-19-tiltak på plass, sa Skjeldam.
Dette inkluderer blant annet testing av alle gjester som kommer om bord.
Cruisene koster fra 60 000 kroner og oppover.
Her kan du lese mer om ekspedisjonscruisene til Antarktis.