THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

Her kan du se NRKs «Svalbard minutt for minutt»

Nå er det bare å glede seg - for dette blir vakkert

MS Spitsbergen. Foto: Hurtigruten

See this content in the original post

(ODD ROAR LANGE): Vi har sett Norge på kryss og tvers i ulike varianter av sakte-tv. Sommeren 2011 seilte NRK med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes - og alt ble sendt live i programmet «Hurtigruten - minutt for minutt». Og programmet endte i Guinnes rekordbok etter å ha sendt verdens lengste dokumentarprogram.
Snart mønstrer NRK igjen på Hurtigruten. Denne gangen på ekspedisjonsskipet MS Spitsbergen, som i vinterhalvåret seiler i ordinære rute langs kysten av Norge.
I august reiser nemlig prosjektleder Thomas Hellum og et NRK-team på 25 personer til Longyearbyen for å lage sakte-TV-programmet «Svalbard minutt for minutt», skriver NRK på sine nettsider.
Og resultatet kan du følge her, minutt for minutt fra 31. januar 2020.

Ikke alt går direkte

NRK fortsetter: «Svalbard minutt for minutt» skal skjæres over samme lest som NRKs tidligere «minutt for minutt»-suksesser.
Men i motsetning til «Monsen minutt for minutt» og «Hurtigruten minutt for minutt», skal ikke seilasen rundt Svalbard sendes direkte. Enorme områder helt uten dekning setter en effektiv stopper for det.
Programmet sendes allikevel

– Det er så langt nord at det ikke er mulig å sende direkte, i hvert fall ikke på våre budsjetter. Men vi skal produsere som om det går direkte. Ingenting skal klippes bort. Alt skal med, både det kjedelige og spennende, forteller Hellum om programmet, som skal på lufta fra 31. januar 2020 og frem til 9. februar.
– Svalbard er et helt unikt sted i verdenssammenheng, med spektakulær natur og dyreliv. Vi gleder oss helt enormt til å vise det gjestene våre opplever til hele Norge, sier kommunikasjonssjef i rederiet, Rune Thomas Ege til NRK.

Jeg har seilt med Hurtigruten mange ganger. Og jeg har vært på Svalbard mange ganger. Men jeg har aldri kombinert de to reiselivsproduktene. Og jeg håper det går i oppfyllelse om ikke alt for lenge. Og nå kan vi i alle fall glede oss til en fabelaktig sjøreise rundt Svalbard. Dette gleder jeg meg til.

Her kan du se programmet direkte

See this content in the original post

Les mer om disse sakene:

See this content in the original post