NRK skal lage «Svalbard minutt for minutt»

Nå er det bare å glede seg - for dette blir vakkert

MS Spitsbergen. Foto: Hurtigruten

(ODD ROAR LANGE): Vi har sett Norge på kryss og tvers i ulike varianter av sakte-tv. Sommeren 2011 seilte NRK med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes - og alt ble sendt live i programmet «Hurtigruten - minutt for minutt». Og programmet endte i Guinnes rekordbok etter å ha sendt verdens lengste dokumentarprogram.
Snart mønstrer NRK igjen på Hurtigruten. Denne gangen på ekspedisjonsskipet MS Spitsbergen, som i vinterhalvåret seiler i ordinære rute langs kysten av Norge.
I august reiser nemlig prosjektleder Thomas Hellum og et NRK-team på 25 personer til Longyearbyen for å lage sakte-TV-programmet «Svalbard minutt for minutt», skriver NRK på sine nettsider.

Ikke alt går direkte

NRK fortsetter: «Svalbard minutt for minutt» skal skjæres over samme lest som NRKs tidligere «minutt for minutt»-suksesser. Men i motsetning til «Monsen minutt for minutt» og «Hurtigruten minutt for minutt», skal ikke seilasen rundt Svalbard sendes direkte. Enorme områder helt uten dekning setter en effektiv stopper for det.

– Det er så langt nord at det ikke er mulig å sende direkte, i hvert fall ikke på våre budsjetter. Men vi skal produsere som om det går direkte. Ingenting skal klippes bort. Alt skal med, både det kjedelige og spennende, forteller Hellum om programmet, som skal på lufta i februar 2020.
– Svalbard er et helt unikt sted i verdenssammenheng, med spektakulær natur og dyreliv. Vi gleder oss helt enormt til å vise det gjestene våre opplever til hele Norge, sier kommunikasjonssjef i rederiet, Rune Thomas Ege til NRK.

Jeg har seilt med Hurtigruten mange ganger. Og jeg har vært på Svalbard mange ganger. Men jeg har aldri kombinert de to reiselivsproduktene. Og jeg håper det går i oppfyllelse om ikke alt for lenge. Og nå kan vi i alle fall glede oss til en fabelaktig sjøreise rundt Svalbard. Dette gleder jeg meg til.

Her kan du lese mer om programmet:

Nå skal NRK lage "Svalbard minutt for minutt"

Dette blir et kjekt prosjekt! Vi har drømt om det siden vi gjorde "Hurtigruten minutt for minutt" i 2011, forteller prosjektleder Thomas Hellum i NRK. I august reiser han og et NRK-team på 25 personer til Longyearbyen for å lage sakte-TV-programmet "Svalbard minutt for minutt".

Les mer om disse sakene: