Intervjuet: - Jeg fikk tidenes dyreste telefonregning i Monaco

Atle Gulbrandsen gikk på en smell som heldigvis ikke skjer så ofte

Det er slik du gjerne ser ham på tv.

(ODD ROAR LANGE): Har du sett Formel 1-sendinger på norsk TV (Viasat) de siste årene? Da har du du garantert sett og hørt motorsporteksperten Atle Gulbrandsen. Men hvor liker han å reise, hva er den største tabben - og hvilken suvenir skulle ha aldri ha kjøpt? Det finne du svarene på her.

Her har jeg vært lykkeligst i hele verden

 Jeg antar Ullevål Sykehus, hvor mine to barn ble født, ikke regnes som et reisemål, så da tror jeg svaret er Beitostølen. Vi har hytte på Beitostølen, og selv om jeg foretrekker varme julidager fremfor kalde februardager, så er jeg veldig lykkelig når jeg er sammen med familien på hytta.

 Dette stedet har svart aller mest til forventningene

 Vi reiste en gang for mange år siden til Maldivene. Jeg hadde høye forventinger, men de ble absolutt innfridd. Det var paradis på jord. Jeg trodde jeg skulle kjede meg en hel uke på en bitteliten øy, men jeg skulle gjerne ha blitt en måned.

 Min første ferie uten foreldrene mine

 Jeg lurer på om det må ha vært en tur jeg tok alene til Frankrike rett etter at jeg var ferdig på videregående. Det ble TGV-tog fra Paris til Marseille, hvor jeg forsøkte å få tak i svartebørsbilletter til Norge-Brasil under Fotball-VM i 1998, men uten å lykkes. I stedet tok jeg toget til La Ciotat, hvor jeg ble frastjålet noen penger, men fikk haiket videre til Bandol hvor alle hotellene var stengt og jeg endte opp med å sove på stranda – samtidig som hele Norge feiret fotballsensasjonen ute i gatene.

 Dette pakker jeg alltid først når jeg skal reise

 Badebukse. Jeg elsker nemlig å stupe, og har et mål om å stupe verden rundt.

Stuper jorda rundt.

 Denne suveniren kjøpte jeg, men angrer aller mest på at jeg kjøpte

 Jeg kjøper aldri suvenirer, men jeg ble presset til å kjøpe en slags treutskjæring av en luring på Fiji en gang jeg var i tenårene. Jeg sa nei, men da hadde jeg blitt lurt til å gi han initialene mine, som han graverte inn og tvang meg til å kjøpe tingen. Jeg ante ikke hva det skulle forestille, og den havnet fort i søpla.

Dette skulle jeg ønske at jeg kunne finne i minibaren

 Kan ikke huske sist jeg åpnet en minibar, og jeg drikker så å si aldri alkohol, men jeg trenger min Coca-Cola Zero.

 Dette er mitt hemmelige favorittreisemål

 Hemmelig er det vel ikke, men her må jeg nok svare Brooklyn. Vi har en «hytte» i Carroll Gardens i Brooklyn, som er den samme AirBNB-leiligheten vi alltid bor i når vi er i New York. Det startet med et tre måneder langt opphold i en pappaperm, og etter det har vi vært tilbake i samme leilighet sikkert 6-7 ganger.

Dette er den mest interessante personen jeg har møtt på mine reiser

Det er så mange, men en som er veldig interessant er den tidligere Formel 1-føreren Pascal Wehrlein, som jeg spiste middag med etter Formel E-løpet i India i fjor. Han hadde noen interessante tanker om hvordan vi kan bruke bilsport til å utvikle tekniske løsninger som kutter utslippene fra transportsektoren.

Denne personen er mitt beste fantasireisefølge

James Randi var min mann. Han skulle jeg gjerne ha møtt før han døde.

 Dette har jeg stjålet med meg fra et hotellopphold

 En shampoflaske, kanskje?

 En ting jeg ofte tar ut av kofferten før avreise, fordi jeg ikke kommer til å få bruk for den/det

 Pensko. Jeg går stort sett alltid i sneakers.

 En øy jeg veldig gjerne reiser tilbake til

 Japan er jo en øy…

 Mitt favoritthotell blant små hotell

 Fant et lite familiedrevet hotell på øya Solta utenfor Kroatia en gang. Veldig koselig, lite folk og en hel brygge helt for oss selv.

En middag på reise som jeg aldri kommer til å glemme

 Jeg er så heldig å ha en slektning i restaurantbransjen i USA, så da vi fikk komme forbi køen på Franklin’s Barbeque i Austin, Texas, var jeg fornøyd. VIP-bordet bestod for øvrig av en enkel benk og noen plaststoler utenfor en campingvogn. Helt perfekt.

En hemmelighet fra reise som jeg aldri har fortalt før

 At jeg i mobilnettets barndom sovnet i det jeg surfet på telefonen etter å ha kommentert Formel 1 i Monaco, og fikk tidenes dyreste telefonregning noen dager senere.

En sang som gir meg gode reiseminner

Desert Rose med Sting. Denne hørte jeg av en eller annen grunn på da jeg var på en liten backpackertur som tenåring, og fløy verden rundt med en discman på øret.

Denne reisen ble følelsesmessig annerledes enn mange andre

Da må jeg kanskje trekke frem mine mange reiser til racerbanen Nürburgring i Tyskland. Der har jeg kjørt billøp i mer enn 20 år, og blir det seier dukker det opp noen følelser som jeg ikke oppnår på vanlige ferieturer, for å si det sånn.

Denne boka eller filmen ga meg reiselyst

Det er mange, og jeg er sånn som kan oppsøke filmlokasjoner hvis jeg er i nærheten. Like etter jeg hadde sett filmen Revolutionary Road, for eksempel, var jeg i Darien, Connecticut, og da kjørte jeg forbi huset fra filmen.

 Dette reiseminnet blir jeg flau av å tenke tilbake på

 Kan ikke huske at jeg er flau over noen reiser. Jeg elsker å reise, selv om det kan gi meg dårlig samvittighet på grunn av klimagassutslippene. Samtidig er det noe i ordtaket at «travel is the only thing you buy that makes you richer», og jeg tror det er viktig at vi reiser, lærer andre kulturer og blir mer tolerante med hverandre.

 Her ble jeg forelsket i en person som aldri fikk vite om det

 Hm, kanskje på en klassetur til Paris på ungdomskolen?

 Dette plagget alltid plass i bagasjen min

 Cap.

 Dette stedet i Norge har jeg aldri besøkt, men jeg har veldig lyst til å dra til.

Kontraster i Vardø. Foto: Odd Roar Lange

 I Vardø har jeg aldri vært.

 Dette er det farligste jeg har opplevd på en reise

 Sannsynligvis da jeg deltok i gateløpet Gumball 3000 for å lage en dokumentarfilm for TV2. I Marokko tok det helt av, hvor jeg selv var vitne til noen utrolig stygge bilkrasj i høy hastighet. Jeg var ikke direkte involvert i ulykkene, men å se en fyr falle ut av en bil som ruller utover et jorde, gjør noe med deg.

Jeg utfordrer denne personen til å bli den neste i reiseintervjustafetten:

 Harald Torjussen, sales manager Skoda Norge, og en av de mest reiseglade jeg kjenner.

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.