Kle på deg denne så kommer du raskere til flyet

Gardermoen åpner for denne spesialløsningen

Er han på vei til Flytoget og Gardermoen? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Reiser du i bunad til og fra Gardermoen i forbindelse med 17. mai så kan du gå gjennom sikkerhetskontrollen i egen bunadsluse.
Men visste du at de også har egen spesialsluse i jula?

Julenissesluse

Fra 20. desember og frem til julaften kan alle som reiser med nisselue benytte egne sluser i sikkerhetskontrollen. Disse er godt merket og nisseslusene blir mer populære for hvert år hos de reisende.  

- Dette har blitt en hyggelig tradisjon som etter hvert har blitt ganske godt kjent. Jo flere som reiser med nisselue, jo bedre stemning får vi på flyplassen. Vi synes det er fint hvis man kan starte juleferien sin hos oss, sier kommunikasjonssjef på Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen til Thetravelinspector.no.

Sikkerhetskontrollen
Det er mye tid å spare i sikkerhetskontrollen om man ikke har med seg væske over 100 ml. Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske. Skarpe gjenstander er forbudt å ta med om bord. Husk også at alt av metall skal fjernes fra kroppen og at PC, nettbrett, mobiltelefon og fotoutstyr skal ut av bagen ved passering.

- Hvis alle forbereder seg litt før de kommer frem til skranken i sikkerhetskontrollen kan det bidra til å korte ned kø-tiden, oppfordrer Andersen.

Dette får du gratis på Gardermoen akkurat nå

(ODD ROAR LANGE): På Norges hovedflyplass er det et tettpakket program gjennom hele adventstiden, og aldri før er det blitt arrangert så mange aktiviteter for å skape julestemning.