Derfor kommer barna dine til å elske København

De beste opplevelsene i barnehøyde

Bli med til København.                                                       Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Planlegger du å dra til København sammen med barna? Da er det alltid fint å ha en plan for hva man vil oppleve. Her er noen tips som kommer til å gjøre københavnoppholdet til en uforglemmelig opplevelse for barna.

Reisen dit

Dersom dere flyr til Kastrup så er det veldig godt kollektivtilbud inn til bysentrum av København. Toget går hvert tiende minutt og tar bare 12 minutter før dere er fremme i sentrum.
Man kan også kjøre egen bil gjennom Sverige og krysser da ved hjelp av Øresundbroen fra Malmø og over til København.
Et annet og familievennlig alternativ er «danskebåten» DFDS som går fra Oslo til København hver dag. Det er mulig å dra på minicruise med DFDS hvor dere reiser tilbake til Oslo etter én dag i København.  Mitt tips er å bli minst en natt ekstra, slik at dere får en bedre opplevelse i København - som kalles kongens by, selv om regenten er en dronning. Et godt og familievennlig hotell: Tivoli Hotell. 

Familievennlige Tivoli Hotel har basseng i underetasjen.            Foto: Odd Roar Lange

Experimentarium er en av Københavns nummer 1-attraksjoner for barn og familier. Her skal dere prøve dere som forskere og oppdagere. Husk å sette av god tid i vitensenteret som åpnet dørene første gang i 1991. I januar 2017 gjenåpnet Experimentarium etter en omfattende oppussing. Her kommer barna til å kose seg. Du kan lese mer her.

Den blå planet

Nord-Europas største akvarium Den blå planet ligger i København. Her kan dere se, oppleve, undre, lære og le. Og - det er mulig å være med på foringen av noen av dyrene i akvariet. Akvariet er åpent for publikum alle dager, hele året. Det har også et eget program for vinterferien 2018.

Tivoli

Skal du til København i februar? Da er det bare å glede seg. For i år runder Tivoli 175 år, og i den anledning åpnes portene til en helt ny sesong som har fått navnet «Vinter i Tivoli»
Dette er en sesong hvor store deler av Haven er åpen. Den nye vintersesongen kan oppleves fra på fredag den 2. februar (Kyndelmesse) til og med den 25. februar 2018. Her kan du lese mer om vinterferieprogrammet til Tivoli. 

Planetariet

Tycho Brahe Planetarium ligger i København. Her kan dere oppleve mange fantastiske utstillinger om vår planet og universet. Nytt av året er Made in space in Kosmos
Dersom dere drar til København i vinterferien (uke7 og 8) så bør dere få med dere dette programmet.

Zoo

Dyreparken i byen er selvsagt åpen hele året. I år kan dere se både giraffungen og neshornungen.
Eller hva med endelig å kunne se isbjørn på nært hold?

Jeg har også samlet 7 ting å gjøre for deg som reiser til København sammen med ungdom. Segway, Time Quest, omvisning på fotballarenaen og mye annet står på menyen for dere.

Time Quest i København er god hjertetrim og lagarbeid.          Foto: Odd Roar Lange

Jeg har selvsagt ikke glemt deg som reiser uten barn eller ungdom. Dersom du har bare 7 timer til rådighet så har du en tipsliste her. PS: Du kan selvsagt fordele aktivitetene og opplevelsene over flere enn 7 timer også. 

Dersom du vil vite mer om København og hva du kan gjøre der så tipser jeg gjerne om Visit Copenhagen sin gode nettside som du finner her.

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no