Nekter du vaksinering? Da kan sydenturen og fotballkampen ryke

 Vil ha nytt vaksinebevis før du får reise

Er du klar for å ta vaksine mot covid-19?                                                   Foto: Odd Roar Lange

Er du klar for å ta vaksine mot covid-19? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Etter hvert som vaksinen mot covid-19 har kommet nærmere hver enkelt av oss har skepsisen mot den sunket. Men fortsatt er det mange som mener at de ikke kommer til å ta vaksinen når det er deres tur i køen. For mange handler det om usikkerhet på om vaksinen er trygg.
  Myndighetene har gitt klar beskjed om at det er frivillig å ta vaksinen, men å nekte å ta den kan allikevel få store konsekvenser.

Vaksinekort

Verdens Helseorganisasjon (WHO) diskuterer nå muligheten for å innføre et nytt internasjonalt, elektronisk vaksinasjonskort slik at de som har tatt vaksinen kan vise at de er vaksinert mot covid-19.
Krav om ulike vaksiner for å slippe inn i ulike land er ikke uvanlig. Du finner en oversikt over slike krav på Utenriksdepartementets reiseside.

Nektes flyreiser

Enkelte flyselskap har også gitt forhåndsvarsel om at de kan komme til å stille krav om covid-19-vaksine før du slipper om bord. Sjefen for det australske flyselskapet Quantas er en av dem som har gitt beskjed om at dette kan bli et krav.

Nektes adgang

Også private aktører som fotballklubber, puber, kinoer og restauranter kan komme til å stille krav om vaksinebevis, forteller BBC.
Hva mener du om slike krav? Skriv gjerne din mening i kommentarfeltet.