Dette løste Boreal-skandalen

Dermed kommer tusenvis av reisende seg på jobb og skole som planlagt

boreal

(ODD ROAR LANGE): Onsdag ettermiddag ble det kjent at samtlige 41 ferjer og hurtigbåter fra rederiet Boreal må gå til kai etter at Sjøfartsdirektoratet avdekket alvorlig feil og mangler i sikkerhetsarbeidet i rederiet. Direktoratet trakk derfor tilbake rederiets overordnede sikkerhetsstyringssertifikat. Men etter krisemøte med tre statsråder onsdag kveld ble det klart at båtene likevel får lov til å seile.
Allerede torsdag morgen får fartøyene seile igjen til tross for sikkerhetssvikten. Hensynet til laks er en viktig årsak!

En løsning

-Vi hadde onsdag kveld hatt et møte med Sjøfartsdirektoratet og vi opplever at de jobber konstruktivt med rederiet for å få en løsning på situasjonen. Vi har fått forsikringer om at direktoratet vil vurdere ulike løsninger for å ivareta samfunnskritisk virksomhet. Hensyn til sikkerhet og helse til sjøs er viktig og vi håper på en snarlig løsning til beste for både folk og næringsliv langs den lange kysten vår, sier næringsminister Iselin Nybø.

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen har bedt Sjøfartsdirektoratet om å vurdere hvordan frakt av sjømat fortsatt kan skje.

-Hundrevis av tonn med laks stod fast på ferjekaiene og kommer ikke videre. Jeg ba derfor Sjøfartsdirektoratet om å vurdere hvordan samfunnskritisk matproduksjon, som havbruk, kan opprettholdes. Dette er store verdier som ikke kan vente lenge. 95 prosent av all sjømaten vi produserer eksporteres og det er viktig at den norske sjømaten finner veien raskt fram, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.