Nå skal de lære turistene å kle på seg

Se de nye filmene her

Vet du hvordan du skal kle deg når du er på Svalbard?

Vet du hvordan du skal kle deg når du er på Svalbard?

(ODD ROAR LANGE): Svalbard kan by på de aller fineste naturoplevelsene i Norge. Men også de kaldeste. I to nye filmer viser Visit Svalbard turistene hvordan de skal kle seg riktig på 78 grader nord.
-Mange av de som besøker oss vet ikke hvor kaldt det er her oppe, og har ikke med seg tilstrekkelig med klær eller sko. Som et bærekraftig reisemål jobber vi kontinuerlig med å forberede gjestene bedre på hva de kommer til. Derfor har vi nå laget disse to filmene som viser hvordan man kler seg, både sommer og vinter, sier reiselivssjef Ronny Brunvoll i en pressemelding.

I lånte klær

Gjester som blir med på organiserte turer på Svalbard får låne riktig ytterbekledning av turoperatørene, men det er fortsatt viktig å ha godt med klær i kofferten. Været veksler fort, og kald vind gjør at temperaturen ofte føles lavere enn den egentlig er. Det er spesielt med tanke på nye kundegrupper at filmene nå kjøres bredt ut på nettsider og sosiale medier, og sendes til samarbeidspartnere verden over. Medlemmene av Visit Svalbard står også fritt til å bruke filmene i sine kanaler.
Filmene varer ca. ett minutt hver, og er laget slik at alle skal kunne forstå.
-Vi bruker symboler for bl.a. ull og vind, og ikke språk. Du trenger ikke snakke hverken norsk eller engelsk for å forstå innholdet. Dessuten får du tips til pakkeliste, sier Brunvoll.  
Her kan du se vinterfilmen

Og her en tipsene til deg som skal til Svalbard om sommeren