Dette er Jyllands mest populære reisemål

Dette er det smarte trikset dersom du skal hit i sommer

Legoland - Billund.jpg

(ODD ROAR LANGE): København på Sjælland er fortsatt det aller mest populære reisemålet for nordmenn. Men Legoland Billund Resort på Jylland har opplevd en sterk vekst i antall besøkende de siste fem årene. Årets sesong ser ut til å by på enda større pågang og en økning i antall gjester i sommermånedene.

Sterk økning

I perioden 2013-2017 stod Legoland Billund Resort alene for 37 prosent av hele landets utvikling hva gjelder overnattinger i Danmark. Det viser den kommunale overnattingsstatistikken hos VisitDenmark. Til sammenligning hadde regionen for hovedstaden en andel på 35 prosent av landets utvikling. 
Mye tyder på at 2018-sesongen nå byr på ytterligere vekst for de åtte kommunene i Legoland Billund Resort, skriver LBR i en pressemelding.

Økende etterspørsel

Salgs- og markedssjef i Color Line, Nina Moland Andersen merker en stadig økende etterspørsel hos nordmenn som vil reise til Legoland Billund Resort. Hun viser til at antall bookinger gjennom dem har økt med ni prosent sammenlignet med samme tid i fjor.
– Hvis man vil ha plass i høysesongen anbefaler vi å booke så tidlig som mulig, eller velge ankomst i juni, august og september. Da er kapasiteten bedre og prisene lavere enn i juli. Vi har lagt merke til at området er spesielt ettertraktet i år, og opplever en merkbar stigning av bookinger med ankomst i juli måned. Dette ser vi også fra andre land som Tyskland, som i år har sommerferie på samme tidspunkt som nordmenn, danskene og svenskene, sier Moland Andersen.

Feriekrasj

Ettersom Tysklands ferie i 2018 sammenfaller med de skandinaviske landene, betyr det enda større pågang i høysesongen. For nordmenn som ønsker å oppleve området sør i Jylland, med blant annet den folkekjære fornøyelsesparken Legoland Billund kan det være mye å spare på å reise i «skuldersesongen» når kapasiteten er bedre og prisene lavere.

Les denne: Slik kommer dere best ut av besøket i familieparken i sommer.