Nå er det blitt enklere å mellomlande på Gardermoen

Flyplassen gjenåpner denne snarvegen. Slik bruker du den

Snarvegen Connecting Norway har skiftet navn til Domestic Transfer. Og nå kan du, dersom du flyr med SAS, Norwegian eller Widerøe fra utlandet til Norge, benytte denne ordningen. Men det er noen unntak. Mer om det litt senere.
 1. desember åpnet første del av Pir Nord på Gardermoen - og dermed fikk du også adgang til Domestic Transfer.

Dette er Domestic Transfer

Domestic Transfer er en ny og forenklet reisemåte for passasjerer som kommer fra utlandet og skal fly videre i Norge. Nå kan du gå direkte fra flyet, via Duty Free-butikken, gjennom tollen og rett inn i avgangshall innland. Du slipper å hente bagasjen, sjekke den inn igjen og gå igjennom en ekstra sikkerhetskontroll. Du får med andre ord, kortere vei å gå, skriver Avinor på sin hjemmeside.

SLIK GJØR DU DET

  1. Følg skiltene merket «Transfer» i det du går av flyet.
  2. Finn informasjon om hvilke gate du skal fly videre fra og følg deretter skilting til din gate.
  3. Ønsker du å handle på Duty Free må du gjør dette før du går gjennom tollen.
  4. Du kommer til tollsonen og går gjennom slusen.
  5. Følg skilting videre til gaten din og fly videre dit du skal.

I første omgang gjelder ordningen for de som reiser via Oslo Lufthavn med SAS, Norwegian eller Widerøe. Ordningen gjelder kun for passasjerer som reiser med gjennomgående billett. Det betyr at bagasjelappen din er merket med sluttdestinasjonen og ikke med «OSL» når du sjekker inn i utlandet.
Reiser du for eksempel fra Milano til Bardufoss, men mellomlander på Oslo Lufthavn, vil det stå BDU på billetten din hvis du har gjennomgående billett.
Ordningen gjelder for alle reisende med SAS og Norwegian som reiser med kun håndbagasje.
Flyreiser fra feriesteder i Tyrkia skal om ikke lenge komme med i ordningen. Det er godt nytt for mange som reiser til feriemål der.

Et tips: Dersom dere reiser flere sammen, og har mer enn håndbagasjen, kan én i reisefølget ta med bagasje til innsjekking, mens de øvrige tar snarvegen med håndbagasje. Så møtes dere igjen innenfor sikkerhetskontrollen. 

avinor-thetravelinspector