Inviterer til svensk folkefest fra norsk Michelin-kåring

Her kan du følge kåringen direkte

(ODD ROAR LANGE) Mandag 17. februar 2020 kunngjøres hvilke nordiske restauranter som får Michelin-stjerner i årets utgave av den nordiske Michelin-guiden: Michelin Guide Nordic Countries 2020.
Selve kåringen skal gjennomføres i Trondheim. Og i en en lukket seanse for inviterte til Olavshallen. Men i Sverige - som trolig skal arrangere neste års Michelinutdeling - legger man opp til en gratis folkefest. For i Sverige kan seremonien følges via Live Stream på storskjerm ved Stureplan i Stockholm sentrum.
Dersom du verken er i Stockholm eller Trondheim kan du følge kåringen direkte her.

Åpen fest

For første gang blir det arrangert et offentlig arrangement med en åpen invitasjon til å følge den sjuende utgaven av den nordiske Michelin-guiden i Trondheims konsertsal, Olavshallen.
Den åpne festen må du altså til Sverige for å oppleve, og finner sted på Stureplan og direktesendingen på storskjerm er mellom 17.00 -18.30 mandag 17. februar.
Restaurant Sturehof med sin beliggenhet midt i Stureplan holder baren og uteserveringen åpen for gjester som ønsker å følge direktesendingen.
- Vi håper å se mange gjester på arrangementet vårt og sammen dele vår lidenskap for mat og opplevelser samt feire de nye stjernemerkede restaurantene, sier Lotta Wrangle, pressesjef i Michelin i Norden.
Tradisjonen med Michelinguiden begynte i 1900. Da brødrene André og Édouard Michelin, i et forsøk på å få de nye franske sjåførene til å oppleve landsbygda og livet bak rattet, introduserte guideboken sin med informasjon og tips der sjåførene kunne spise, sove og få hjelp med bilen sin hvis de møtte problemer.