Flykapteinene måtte ta «stein-saks-papir» før de fikk ta av

Slik løste SAS og Norwegian problemet med kø på flyplassen

Norwegian og SAS - vinge ved vinge i Molde.                   Foto: Odd Roar Lange

Norwegian og SAS - vinge ved vinge i Molde.                   Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Mange flypassasjerer har stusset over at konkurrerende flyselskap flyr den samme strekningen på samme tidspunkt.
Årsaken er at de jakter på de mest betalingsvillige passasjerene, som vil reise til attraktive tidspunkt. Som tidlig på morgenen og kort tid etter arbeidsdagens slutt.
Slik er det også ved Molde lufthavn Årø, hvor SAS flyr til Oslo 07.50, og Norwegian (DY) flyr samme strekningen ti minutter senere.
Men noen ganger er SAS litt forsinket, og da kan det bli «kø» for å komme seg ut på flyplassen.
Som da denne muntre episoden oppstod i Molde.

Uvant løsning

På grunn av lik slot (avgangstid) på både DY421 og SK4515 lå det an til hard konkurranse for å komme først av gårde, men etter forslag fra DY-maskinen og pilot Anders Kristoffer Berg ble det hele avgjort med stein-saks-papir.
Det er magasinet Flynytt som først fortalte historien.

Avtalen ble gjort over radiosambandet og deretter gikk cockpitvinduene i de to flyene opp, hendene gikk i været, og kapteinen på DY talte ned over radioen.

Duellen på rullebanen

Her er Flynytts referat fra duellen:
Cpt på SAS-maskinen slo til med en meget sterk «papir», en ikke uvanlig taktikk mot det normalt sterke åpningstrekket «stein», men FO DY viste fin-fin taktisk kunnskap og vant runden med overraskelsestrekket «saks»!

På tross av noen lattermilde innsigelser om «best av tre» fra SAS virket de godt fornøyde med kampen, og med en liten fremskyndelse av vår avgangstid kom vi oss begge kjapt av gårde.

Stor takk til SK4515 for god sportsånd og en morsom start på dagen, vi møtes gjerne til dyst igjen ved en senere anledning!