Kranglet om 1 cm - ble nektet flyreise

Så ville passasjeren ha erstatning

Passasjeren lagde såpass mye styr på bakken at hun ikke fikk være med dra flyet tok av. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Reisen fra Oslo til Beograd gikk ikke helt som forventet for passasjeren med Norwegian. For bagasjen var 1 cm for stor. Da ble det trøbbel.

Stoppet for kontroll

Den spesielle episoden, som til slutt havnet på Transportklagenemndas bord, startet om ettermiddagen den 23. april for snart to år siden. I følge den kvinnelige passasjeren ble hun stoppet ved ombordstigning fordi håndbagasjen hennes var 1 cm for stor. Hun mener også at hun ble diskriminert av personalet.
På bakgrunn av dette har klager fremsatt følgende krav:
• Refusjon av ubenyttet flyreise, samt flyskatter og -avgifter.
• Refusjon av buss og tog, totalt kroner 419.
• Refusjon av utgifter til mat.

Norwegian sier

Flyselskapet mener at kvinnen hadde pakket om sin innsjekkede bagasje, da den veide for mye. Dette medførte imidlertid at håndbagasjen hennes ble for tung. Håndbagasjen ble kontrollert ved gate, og det viste seg at bagasjen oversteg Norwegians mål. Det oppstod uenigheter, og sikkerhetsvakter fra NOKAS måtte tilkalles. Kapteinen tok den endelige avgjørelsen om at passasjeren ikke fikk være med flyet. Hun nektet å betale for å sjekke inn håndbagasjen eller lytte til instrukser ved ombordstigning. Og passasjeren ble informert om dette.

Avviser klagen

Klageren hevder at hun ikke fikk reise med flyet fordi bagasjen var for stor. Mens flyselskapet hevder at klager nektet å betale for bagasjen eller lytte til instrukser, sikkerhetsvakter måtte tilkalles, og kapteinen avgjorde at klager ikke kunne reise. Transportklagenemnda mener at saken ikke egner seg for avgjørelse hos dem, fordi påstandene ikke kan bevises. Den blir derfor avvist.