Norsk reiseliv til topps i internasjonal filmkåring

Se prisvinnerfilmene her

Sven-Erik Knoff hentet hjem to trofeer under filmfestivalen i Portugal. Foto: Privat

(ODD ROAR LANGE): Film er blitt stadig viktigere i formidlingen av norsk reiseliv. Enten det er naturfilmer eller det er filmer av aktiviteter, kultur, sport og mat. Eller gjerne en kombinasjon. Og dette slår godt an også hos et kresent utenlandsk filmpublikum.

To filmer på pallen

Under årets Art & Tur International Tourism Film Festival i den portugisiske byen Leiria hentet den norske filmfotografen og -produsenten Sven-Erik Knoff fra Trondheim med seg to av trofeene.
Han fikk førsteplass for filmen «Narvik» for Sports Tourism og andreplass for «Jotunheimen» i klassen Sustainable & Responsible Tourism.
Filmen Narvik er laget for den nordnorske søkerbyene som vil ha Narvik som norsk søkerby til alpin-VM i 2025. Og den stemningsfulle filmen, som viser mye av det aller vakreste som Narvik og Nord-Norge kan by på. Dermed kan Narvik finne frem champagne og marsipankake og feire en «VM-seier» allerede.
FIS´ renndirektør Marcus Waldner sier dette om Narvik: «Anlegget og byen er fantastisk plassert ved kysten, nær havet med et fantastisk panorama. Det er et spennende prosjekt».


Og nå tyder ting på at filmsamarbeidet med Knoff var et smart trekk av organisasjonskomiteen. For samtidig som filmen får internasjonal oppmerksomhet etter seieren i Portugal, ryktes det at det gode arbeidet i Narvik er i ferd med å sende «favorittene» Hafjell og Kvitfjell ut av søkerkampen.

Vakkert i Nord

Og det er ikke bare i Narvik at man smiler bredt om dagen. Også reiselivet i Jotunheimen kan koste på seg blomster og jubelrop etter at deres film fikk andreplass i klassen bærekraftig og ansvarlig turisme.

Her ser du filmen: