Dette er nordmenns vinterferiefavoritt - er det din også

Dette er nordmenns vinterferiefavoritt - er det din også

Dette er de fem byene vil helst reiser til 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

(Odd Roar Lange): I en reiseundersøkelse utført av bransjeorganisasjonen Virke sier om lag halvparten av alle nordmenn at de reiser på vinterferie.

Mange av dem drar til utlandet. Og hotellsøkesiden Trivago har gjort følgende funn, basert på nordmenns søkevaner:

Vår store favoritt

London troner nok en gang på topp over byer som nordmenn ønsker å reise på storbyferie i vinterferien, med New York på andreplass og Dubai på tredjeplass.
Gdańsk har de siste årene klatret seg opp til å bli en av nordmenns nye favorittbyer. Og med en gjennomsnittspris på hotellrom bare 524 kroner per natt så er dette ikke så rart.

Selv om det foreløpig ikke er badetemperatur i havet så er Barcelona en populær by å besøke for nordmenn om vinteren - og den spanske byen kommer på femteplass. 
 

Dette er nordmenns favorittbyer - og hva de betaler for å bo der.
Rangeringen for destinasjonene gjelder søk på hotellopphold mellom 18. februar til 3. mars 2017 og er på minimum 4 netter.
Dataen er basert på søk fra 1. september 2016 til 5. januar 2017. Prisen som er vist er gjennomsnitt per natt i denne reiseperioden for et standard hotellrom for 2 personer.

De mest populære landene

Når det gjelder hvilke land som er mest populære blant nordmenn i vinterferien, så viser det seg at Spania er en soleklar favoritt, med nesten 20 % av alle søk på middelhavslandet.
I forhold til våre nordiske naboer så viser dette at nordmenn er de som søker seg mest til både Spania og Storbritannia. Svenskene er de som er mest interesserte i å feriere i sitt eget land, mens danskene søker seg minst av de nordiske til sitt eget land. 

Over de siste årene har nordmenn vært de som er villige til å betale mest for hotellrom av de nordiske landene, men i år ser vi oss slått av danskene.
Danskene er villige til å betale opptil 1.527 kr. per natt for et standard hotellrom, mens nordmenn er villige til å betale 1.510 kr. per natt.
Det er en liten forskjell, men fortsatt nok til at danskene passerer nordmennene. 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Derfor må Reiseliv-Rauma tenke stort - ikke så smått

Derfor må Reiseliv-Rauma tenke stort - ikke så smått

Liker ikke Festival-Norge reisejournalister?

Liker ikke Festival-Norge reisejournalister?