Dette flysamarbeidet kan endre reisevanene dine

Dette flysamarbeidet kan endre reisevanene dine

Disse flyrutene blir billigere for passasjerene

(ODD ROAR LANGE): Norwegian og Widerøe undertegnet fredag en samarbeidsavtale som for første gang vil gi reisende på innenriksruter i Norge mulighet til å fly sømløst med Widerøe og Norwegian. Det blir økt konkurranse på det norske innenriksnettet når Widerøe om kort tid åpner for bestilling av Norwegian-flygninger og gjennomgående reiser på sine anbudsruter i Norge, skriver Norwegian i en pressemelding.

Gjennomgående samarbeide

I første omgang innebærer samarbeidet at Widerøe skal selge gjennomgående billetter med Widerøe og Norwegian på sine nettsider. Selskapene tar sikte på at billettene legges i salg i første halvdel av mars. Etter planen vil billettene også kunne kjøpes på Norwegians nettsider mot slutten av året.
For deg som kunde betyr det økte rettigheter dersom noe går galt underveis. Dersom du tar Widerøe fra Namsos til Trondheim, og deretter Norwegian til Oslo vil du få plass på nytt Norwegianfly dersom Widerøeflyet ditt er forsinket og ikker rekker opprinnelig flyavgang.

Sparer passasjeravgift

- Avtalen mellom Norwegian og Widerøe bidrar til økt konkurranse på det norske innenriksmarkedet. Det betyr at de reisende får flere valgmuligheter, større fleksibilitet, kortere reisetid og ikke minst tilgang til lavere priser. Nå kan den reisende for eksempel fly med Norwegian til Trondheim og videre ut i kortbanenettet uten å måtte betale dobbel passasjeravgift, sier kommersiell direktør Thomas Ramdahl i Norwegian i pressemeldingen. 

- Widerøe jobber uavbrutt med å bedre flytilbudet for våre kunder ute i Distrikts-Norge. Avtalen med Norwegian gjør at kunden får flere reisealternativ å velge mellom. I sum vil dette gi et bedre tilbud, så dette blir bra for Widerøes kunder, sier Christian Skaug, direktør for network & pricing i Widerøe.
Men dersom du ikke bestiller billetten på riktig måte kan turen din blir 250 kroner dyrere per vei.
Her ser du hvordan.

Følgende ruter er med i avtalen

  • Oslo - Røros 
  • Alle ruter mellom Oslo og Bergen til Sogn og Fjordane og Ørsta/Volda 
  • Alle ruter mellom Trondheim og Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen) 
  • Trondheim og Oslo til Rørvik og Namsos 
  • Alle ruter i Nordland, Troms og Finnmark: Med disse unntakene:
  •  Bodø - Bardufoss 
  • Direkteruter fra Oslo til Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen) og Lofoten (Svolvær, Leknes, Stokmarknes) 
  • Direkteruter fra Bergen til Bodø og Tromsø 
  • Sandefjord/Kristiansand/Trondheim til Evenes

Skal du kjøpe billetter?

Gjennomgående billetter kan foreløpig kun bestilles på www.wideroe.no, på et Widerøe billettkontor, eller hos et reisebyrå. Billetter vil etter planen være i salg fra første halvdel av mars 2018.

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no

Hit vil nordmenn reise i årets supermåned

Hit vil nordmenn reise i årets supermåned

Går denne underholdningen på flysikkerheten løs?

Går denne underholdningen på flysikkerheten løs?