Her er Norges nye tursjef ved fjell og fjord

Her er Norges nye tursjef ved fjell og fjord

Fra Høyre til tursjef for 300 000 spreke nordmenn

(ODD Roar Lange): Er du medlem av Den Norske Turistforening? Eller liker du å dra på turer til fjells og langs fjordene?
Da er dette et navn du bør merke deg.
Dag Terje Klarp Solvang er ansatt som ny generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT). Solvang kommer fra jobben som organisasjon-, markeds- og kampanjesjef i Høyre og starter i DNT 1. oktober 2018, forteller DNT i en pressemelding.
Nyvalgt styreleder i DNT, Per Hanasand er svært fornøyd med at Solvang har takket ja til jobben.
Hans kombinasjon av strategisk og operativ ledererfaring fra en stor medlemsorganisasjon, kombinert med innsikt i digital utvikling og politisk forståelse, mener vi vil bidra til å sikre at DNT kan fortsette sin positive utvikling. Å bygge en solid organisasjon som er rustet for videre vekst er viktig, slik at enda flere finner veien ut i naturen og inn som medlemmer, sier Hanasand.

Spennende jobb

Dette må være en av Norges mest spennende jobber! Å videreutvikle organisasjonen og samtidig ta vare på friluftstradisjonen i fjellet, skogen, langs kysten og nær der folk bor, er en svært motiverende oppgave, sier Solvang.
Han er opprinnelig fra Østlandet, men har bodd mange år i Rogaland og tilbringer så mye tid han kan i friluft.

Per Hanasand (th) er svært fornøyd med at Dag Terje Klarp Solvang tar jobben som ny generalsekretær i DNT.                  Foto: Marius Dalseg Sætre/Turistforeningen

Ut på tur

Jeg bruker naturen så snart anledningen byr seg. Friluftsliv, til fots eller på ski i fjellet eller i en kajakk har vært hovedingrediensen i mange ferier de siste årene, forteller han.
Solvang har jobbet i Høyre som organisasjonsleder siden 2014. Før det var han blant annet administrerende direktør i det digitale reklamebyrået Melvær&Lien og leder av Gastronomisk institutt.
Som generalsekretær i DNT får jeg kombinert min yrkesfaglige bakgrunn og mine personlige interesser på en suveren måte. Jeg gleder meg til å få være med og utvikle en av Norges sterkeste merkevarer til å bety enda mer for enda flere, sier han.

Medlemsrekord

Den Norske Turistforening markerer 150 år i 2018 og har mer enn 300 000 medlemmer. Organisasjonen har de senere år opplevd en sterk vekst; i 2013 hadde DNT 250 000 medlemmer. De 57 medlemsforeningene eier og driver over 550 hytter, tilrettelegger over 22.000 km med stier og arrangerer friluftsaktiviteter både i fjellet, langs kysten og i nærområdene. Over 1 million mennesker deltok i fjor på DNTs turer og arrangementer. I 2017 ble det nedlagt mer enn  821.000 timer i dugnadsinnsats for å utvikle og drive DNTs tilbud.
Solvang overtar jobben etter Nils Øveraas som slutter i sin åremålsstilling etter fem år i DNT.

Fakta om Dag Terje Klarp Solvang:

Gift, ingen barn.
Bosatt i Oslo.
Utdannelse:
Master fra Universitetet i Reims, Diplom Hautes  Etudes du Gout, de la Gastronomie et des  Arts de la Table, samt Hotelladministrasjon/økonomi og ledelse fra Norsk Hotellhøgskole, Høgskolen i  Stavanger.

Karriere:

Høyres Hovedorganisasjon, Organisasjon-, markeds- og kampanjesjef (2014–2018 )
Melvær&Lien, Adm dir/partner. (2008–2014)
Gastronomisk Institutt Adm dir (2005–2008)
Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS)  Daglig leder SiS Bolig (2002–2005)
Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS)  Daglig leder SiS Bolig og SiS Kafé (1998–2002)

Interesser:

Ivrig friluftsmann og medlem i DNT i en årrekke
Kajakkpadling, ski, fotturer
Mat og kultur

I denne svenske byen blir nordmenn robbet

I denne svenske byen blir nordmenn robbet

Ny undersøkelse: Nå faller optimismen i reiselivet

Ny undersøkelse: Nå faller optimismen i reiselivet