Her er Svalbards nye reiselivssjef

- Jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg

(ODD ROAR LANGE): Per Gunnar Hettervik får en av Norges mest spennende reiselivsjobber etter at styret i Svalbard Reiselivsråd har ansatt ham som ny reiselivssjef og daglig leder for Visit Svalbard AS.

Hettervik tar over stafettpinnen fra Ronny Brunvoll, og skal lede reisemålet Svalbard og Longyearbyen inn i en spennende tid med vekst og utvikling, forteller selskapet i en pressemelding.

- Dette er en «once-in-a-lifetime»-sjanse jeg ikke på noen måte ville la gå fra meg, og jeg takker styret for tilliten. Jeg kan ikke tenke meg en mer eksotisk, utfordrende og «adventourous» destinasjon å bli reiselivssjef for. Jeg føler meg privilegert og ydmyk for jobben som venter, sier han.

Den påtroppende reiselivssjefen har en allsidig bakgrunn, og et stort nettverk både i Norge og internasjonalt. I dag er han ansatt som seniorkonsulent i Norwegian Centre of Expertise Tourism Fjord Norway, hvor han er rådgiver og fasilitator i opplevelsesturisme.

-Jeg gleder meg til å være med å bidra til en fortsatt bærekraftig utvikling av turismen til Svalbard. Jeg forventer en spissing av satsingen på et voksende adventure-marked, i kombinasjon med kurs- og konferansemarkedet. Sammen skal vi arbeide med målrettet markedsføring og salg til gjester som har respekt for den sårbare og unike naturen. Men vi skal også være bevisst på, og ta hensyn til, den fastboende befolkningen og arbeide planmessig med besøksforvaltning, sier Hettervik.

52-åringen fra Bergen har tidligere vært
reiselivssjef i både i Suldal Reiselivslag og Tysvær
kommune, og bygget opp et kurs- og konferansesenter som han har drevet i 20 år. Han har vært foredragsholder på flere internasjonale bærekraftkonferanser, og vært sentral i utviklingen av nasjonalt kompetansesenter for opplevelsesturisme.

Starter ved nyttår

-Per Gunnar Hetterviks bakgrunn innen blant annet utvikling av opplevelsesturisme, digitalisering, samt sitt fokus på ressurs- og besøksforvaltning er noe av det vi mener er riktig og viktig for Visit Svalbard, og det lokale reiselivet videre inn i fremtiden.

Per Gunnar Hettervik tiltrer stillingen 1.1. 2019.