Widerøe inngår samarbeidsavtale med KLM

Nå kan du gjøre dette når du skal ut og fly

Gode nyheter for passasjerer som vil kombinere KLM og Widerøe.  Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): De to flyselskapene inngår nå en såkalt «code share agreement», som innebærer at kunder kan fly med begge flyselskapene på samme booking.
Den nye avtalen trer i kraft 5.mars. Da vil KLM og Widerøe gi kundene nye muligheter og fleksibilitet til å velge et større antall destinasjoner på sine reiser.

Bra for turister

Internasjonale turister vil nå få mulighet til å finne Widerøes destinasjoner hos KLM og norske reisende vil ha tilgang på KLMs store, internasjonale nettverk.

-Widerøe jobber uavbrutt med å bedre flytilbudet for våre kunder ute i Distrikts-Norge. Vi har samarbeidsavtaler med mange selskaper og nå utvider vi vårt samarbeid med KLM, sier Christian Skaug, Direktør Network & Pricing i WiderøeMed denne avtalen vil Widerøes destinasjoner bli markedsført av en av de sterkeste merkevarene i Europa. Dette er gode nyheter for oss som ønsker å videreutvikle reiselivsnæringen i Norge. KLM’s store nettverk gir samtidig tilgang til flere destinasjoner for Widerøes kunder, sier Christian Skaug.

Med samme billett 

KLM vil legge en KL-kode på Widerøes innenriksruter, noe som gjør at KLM-passasjerer som skal bytte fly i Oslo, Trondheim eller Bergen kan fortsette reisen med samme billett.

-Vi ser på Widerøe som en sentral partner for å utvide vårt rutetilbud i Norge, og vi er glade for å kunne gi passasjerene våre fordeler i form at fleksibilitet og et større antall destinasjoner. Det nye samarbeidet vil gi reisende – og spesielt pendlere som bor i utkantstrøk rundt i Norge, en helt ny tilgang til KLMs internasjonale nettverk av flyruter. Samtidig vil vi kunne betjene de viktigste markedene for innkommende turisme til attraktive destinasjoner i nord- og vestkysten av Norge, sier Paul Terstegge, general manager for Air France KLM i Norge. 

Samarbeidet vil fra og med 5.mars og dekke følgende rutetilbud: 

  • Bergen (BGO) - Tromsø (TOS), Bodø (BOO), Kristiansund (KSU), Molde (MOL), Ålesund (AES) og Florø (FRO) 
  • Trondheim (TRD) - Tromsø (TOS), Kristiansund (KSU) og Harstad/Narvik (EVE).
  • Oslo (OSL) – Florø(FRO), Ørsta/Volda (HOV), Leknes (LKN), Svolvær (SVJ), Stokmarknes (SKN), Mo i Rana (MQN)

Rutetilbudet vil, i følge Widerøe, kunne utvides ytterligere i fremtiden.

Les også som samarbeidet mellom Norwegian og Widerøe

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no