Widerøe inngår samarbeidsavtale med KLM

Widerøe inngår samarbeidsavtale med KLM

Nå kan du gjøre dette når du skal ut og fly

Gode nyheter for passasjerer som vil kombinere KLM og Widerøe.  Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): De to flyselskapene inngår nå en såkalt «code share agreement», som innebærer at kunder kan fly med begge flyselskapene på samme booking.
Den nye avtalen trer i kraft 5.mars. Da vil KLM og Widerøe gi kundene nye muligheter og fleksibilitet til å velge et større antall destinasjoner på sine reiser.

Bra for turister

Internasjonale turister vil nå få mulighet til å finne Widerøes destinasjoner hos KLM og norske reisende vil ha tilgang på KLMs store, internasjonale nettverk.

-Widerøe jobber uavbrutt med å bedre flytilbudet for våre kunder ute i Distrikts-Norge. Vi har samarbeidsavtaler med mange selskaper og nå utvider vi vårt samarbeid med KLM, sier Christian Skaug, Direktør Network & Pricing i WiderøeMed denne avtalen vil Widerøes destinasjoner bli markedsført av en av de sterkeste merkevarene i Europa. Dette er gode nyheter for oss som ønsker å videreutvikle reiselivsnæringen i Norge. KLM’s store nettverk gir samtidig tilgang til flere destinasjoner for Widerøes kunder, sier Christian Skaug.

Med samme billett 

KLM vil legge en KL-kode på Widerøes innenriksruter, noe som gjør at KLM-passasjerer som skal bytte fly i Oslo, Trondheim eller Bergen kan fortsette reisen med samme billett.

-Vi ser på Widerøe som en sentral partner for å utvide vårt rutetilbud i Norge, og vi er glade for å kunne gi passasjerene våre fordeler i form at fleksibilitet og et større antall destinasjoner. Det nye samarbeidet vil gi reisende – og spesielt pendlere som bor i utkantstrøk rundt i Norge, en helt ny tilgang til KLMs internasjonale nettverk av flyruter. Samtidig vil vi kunne betjene de viktigste markedene for innkommende turisme til attraktive destinasjoner i nord- og vestkysten av Norge, sier Paul Terstegge, general manager for Air France KLM i Norge. 

Samarbeidet vil fra og med 5.mars og dekke følgende rutetilbud: 

  • Bergen (BGO) - Tromsø (TOS), Bodø (BOO), Kristiansund (KSU), Molde (MOL), Ålesund (AES) og Florø (FRO) 
  • Trondheim (TRD) - Tromsø (TOS), Kristiansund (KSU) og Harstad/Narvik (EVE).
  • Oslo (OSL) – Florø(FRO), Ørsta/Volda (HOV), Leknes (LKN), Svolvær (SVJ), Stokmarknes (SKN), Mo i Rana (MQN)

Rutetilbudet vil, i følge Widerøe, kunne utvides ytterligere i fremtiden.

Les også som samarbeidet mellom Norwegian og Widerøe

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no

Video: Hun skulle bare tørke en fuktig truse  - på flyet

Video: Hun skulle bare tørke en fuktig truse - på flyet

Derfor bør dere dra på jentetur til billige Vilnius

Derfor bør dere dra på jentetur til billige Vilnius