Nå får Oslo en ny og smart byguide - på Facebook

Og dette betyr det for deg

Hvor skal du finne de gode opplevelsene i Oslo. Nå vil et ansatt Facebookgrupper hjelpe deg. Foto: Odd Roar Lange

Hvor skal du finne de gode opplevelsene i Oslo. Nå vil et ansatt Facebookgrupper hjelpe deg. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Bordeaux i Frankrike har allerede fått det. Det samme har Lisboa i Portugal. Nå er det Oslo sin tur. For uke før påske får Norges hovedstad sin splitter nye byguide på Facebook. Og dermed kan brukerne finne tips som ikke kommer fra eksperter ved turistkontoret, men fra Facebookbrukere som kjenner lokalmiljøet godt. Ikke helt ulikt slik vi kjenner det fra Airbnb.

I samarbeid med VisitOslo lanserer Facebook torsdag 11. april (2019) den første byguiden dedikert til Norges hovedstad, Oslo.
Guidens anbefalinger er utarbeidet av lokale Facebook-grupper som deler sine favoritter til byen Oslo.

Tips fra brukerne

Når vi besøker nye byer, ønsker vi i stadig økende grad autentiske opplevelser. Ofte spør vi venner, familie eller kollegaer om råd. Men også grupper og sider på Facebook er fulle av anbefalinger til gode steder, lokale severdigheter og unike opplevelser. Det er dette som er bakgrunnen for prosjektet «Facebook City Guides». Et prosjekt som i samarbeid med lokale Facebook-grupper, samler medlemmenes beste tips til en annerledes og autentisk byopplevelse som strekker seg utover de tradisjonelle reiseguidene. Og nå kommer alts den første norske guiden, som ser nærmere på Oslo, skriver VisitOslo i en pressemelding

Frem med tipsene

– Det unike med Facebook-grupper er, at de samler folk med felles interesser på tvers av geografiske avstander. Gruppenes medlemmer diskuterer, utveksler erfaringer, støtter hverandre og holder hverandre oppdatert på hva som skjer. Det finnes mye kunnskap innad i gruppene som vi ønsker å løfte frem i lyset via dette prosjektet, sier Rune Paulseth, sjef for Facebook Norge.
Videre forteller han at norske brukerne er blant de mest aktive brukerne av grupper på Facebook.

På global basis finnes det i dag over 22 millioner grupper på Facebook med månedlig aktivitet. Også tjenestene Sider og Arrangementer er verktøy som blir flittig brukt til å koble mennesker sammen rundt felles interesser, både online og offline.

Fem kapitler

Administrerende direktør i VisitOslo, Christian Lunde, er svært positiv til lanseringen.
– Oslo er en moderne og mangfoldig by, og vi i VisitOslo er veldig glade for at Facebook har laget en byguide som løfter frem Oslo-folks egne favoritter. Vi håper denne guiden kan inspirere til å oppdage nye og spennende sider ved byen vår, sier han.

Oslo forandres stadig. Og det er behov for oppdatert informasjon for besøkende og fastboende. Foto: Odd Roar Lange

Guiden er delt inn i fem kapitler som trekker frem alt fra gode restauranter og naturopplevelser, til forskjellige karaoketilbud og andre aktiviteter.
I tillegg finnes det også en oversikt over steder fra kult-serien SKAM.

Guiden kan f.o.m torsdag 11. april 2019 leses online på www.cityguides.fb.com.
Det er også mulig å hente fysiske eksemplarer hos Oslo Visitor Centre på Oslo Sentralstasjon, eller hos Flytoget på Oslo Lufthavn. Av de fysiske utgavene finnes det dog kun et begrenset antall.