Test: Smart, når det er greit med en assistent ...

Da gjør nye Polk nytten

IMG_1756.jpeg

(ODD ROAR LANGE): Konkurransen om å levere gode lyd i liten innpakning har pågått i lang tid. Og det er mange aktører på markedet. Og mange av dem leverer nå gode smarthøyttalere: Som Polk Assist.

På bordet

Bordhøyttaleren ser ved første øyekast ut som mange av sine konkurrenter - blant annet Sonos One - selv om toppene på dem er ganske ulike. Men Polk har lagt inn både Google Assistant, bluetooth og wifi i sin «nye» høyttaler (lansert i 2018). Og du kan bruke den til å cromecaste direkte.
Når du skal sette opp Polk Assist første gang så kobler du først til strøm via medfølgende kabel, og deretter bruker du Google Home-appen på mobil/nettbrett.
Her følger du bare anvisningen og kobler Polk Assist til samme wifi som telefonen.
Resten går nærmest av seg selv.
Og da har du både en god lyd-enhet og en god assistent på samme sted.
Jeg har testet Google Assistent-tjenesten, spesielt med tanke på reiser og ferie.
Og jeg må si at jeg er tidvis imponert over resultatet.
Google har samlet mye informasjon gjennom sine reisetjenester Google Map, Google Flight og Google Travel. Og det er tydelig at den store databasen kommer til nytte.
Men noen ganger blir svarene såpass spinnville at de får deg til å trekke på smilebåndet. Det er fortsatt en stund før kunstig intelligens slår menneskelig intelligens når det kommer til å planlegge en hel reise.
Det lønner seg å øve på bruk av Google Assistant før du skjønner hvordan du skal stille spørsmålet på den rette måten for å få svaret du er på jakt etter.
Men til å finne ønsket musikk, radio og film (til streaming) er den god. Og da kan du fortsette med dagens gjøremål. Det er lett og tydelig tilgjengelighet når lyden skal skrus opp eller ned. Her er Polk Assist bedre enn Sonos One.

God lyd

Det er først og fremst til å lytte til musikk (Spotify og Tidal) og til å finne radiokanaler (TuneIn) jeg har hatt størst glede av Polk Assist. Den fungerer også mot f.eks Youtube Music og Google Play Music, men det har jeg testet i mindre grad foreløpig.
Den tar liten plass på kjøkkenbenken, tåler en sprut vann, og klarer å fylle rommet med ganske god og ikke minst med tydelig lyd selv når oppvaskmaskinen er i bruk eller når matlaging pågår.
Jeg kunne godt tenkt med en enda bedre basslyd, a la den vi kjenner fra Sonos One. Den fyller rommet enda bedre, men så spørs det egentlig hva man trenger på et kjøkken - hvor det er behov for småprating og å fi beskjeder?

Praktisk bruk

Mange lydtester gjennomføres i spesiallagde rom, men tar liten hensyn til at lytteren beveger seg rundt og utsettes for annen støy. Derfor er det gledelig å høre hvordan mer enn 40-års erfaring med høyttalerproduksjon er blitt til et godt resultatet i Polk Assist.
Du kan koble sammen flere Polk Assist-høyttalere (ikke testet av meg), og dette må gjøres via Bluetooth (ikke stereo), og det ikke lar seg gjøre å koble sammen via kabel. Den er enkel å ta med seg til et annet rom eller til en venn.

Skjermbilde 2019-08-09 13.21.47.png
  • Bluetooth 4.1

  • Wi-Fi (2,4 Ghz og 5 Ghz)

  • Innebygd Chromecast

  • Google Assistent

  • Enkelt oppsett

  • Multiroom avspilling

  • Håndfrikontroll

  • Frekvensområde: 45 Hz - 20 kHz


Polk Assist kommer foreløpig i to utgaver - grå og svart.
Veilende pris i Norge i august 2019: Kr 1990.-
Du kan lese mer om Polk Assist her.