Reis til København: Dette bør du få med deg

Dette er nytt i København siden sist

København er en av mine favorittbyer. Og det skjer alltid noe nytt.

København er en av mine favorittbyer. Og det skjer alltid noe nytt.

H

(ODD ROAR LANGE): Tusenvis av nordmenn har København som en av sine favoritter. Det forstår jeg godt. Siden jeg besøkte København første gang på 1980-tallet og frem til i dag har jeg vært i den danske hovedstaden rundt 30 ganger. Og jeg har aldri blitt skuffet.
År 2020 ble for meg, som for de fleste andre nordmenn, året da utenlandsturer måtte vente. Og Norge ble gjenoppdaget.
Men nå har jeg igjen besøkt København. Det ble et hjertelig gjensyn.

Nå kan du reise

Og den norske regjeringen har fjernet reiserestriksjonene, flyplasser og flyselskap har fjernet krav om munnbind, danskebåten DFDS seiler via Frederikshavn til København. Og du kan selvsagt ta tog til Gøteborg, og derfra Københavntoget til hovedbanegården. Og, jeg har naturligvis ikke glemt at noen ønsker å kjøre bil til og fra København.
Du kan lett finne tur/retur-billetter med fly fra Oslo til København for rundt 1000 kroner (priser sjekket 19. oktober 2021)

Dette har skjedd

Om det er lenge siden du har vært i København så kan jeg forsikre deg om at har det skjedd mye spennende i byen. Og her er noe av det.

  • Copenhill
    København fikk høsten 2019 sitt nye fjell. Med skibakke, klatrevegg, løpebakke mm, og på toppen av forbrenningsanlegget Amager Bakke, 85 meter over bakken, får du en fabelaktig utsikt over byen.

  • Reffen
    Har du ikke besøkt street food-markedet på Refsehaleøen ennå? Da har du noe virkelig spennende til gode.
    Her finner du boder med mat fra ulike verdenshjørner tett-i-tett. Alkoholholdig drikke kjøper du fra egne boder som står for skjenkebevillingen. Du kan enten spise utendørs, eller inne i oppvarmede telt.
    Få med deg Copenhagen Contemperary i samme slengen.

  • Norge har arkitektkontorene Reiulf Ramstad Arkitekter og Snøhetta som stadig er i vinden med spennende arkitektur. Danmark har Bjarke Ingels og BIG. Og dette er arkitektene som fikk oppdraget med å bygge pandasenteret i København Zoo. Som du skjønner, vel verd å besøke både for å se dyrene på nært hold, og for å se spennende arkitektur på samme tid.

  • I perioden 14. oktober til 7. november er det halloweenmarkering i Tivoli i København. Og er det virkelig noe de kan i Tivoli, så er det halloween.
    Dersom du ikke rekker det så er det bare å glede seg til jul i Tivoli fra 19. november til 2. januar.

  • Klimareiser er kommet på manges leppes. Men hva er det egentlig? Dra til Eksperimentarium og bli med på klimatopia - de reisende fra fremtiden.

Her kan du lese mer om København hos Visit Copenhagen, hos Visit Denmark og Migogkbh.

Få med deg halloween i København, hvis du har mulighet. Foto: Odd Roar Lange