Følger du ekspertens reisetips så kan det ende med ruin

Dette må du nemlig ikke gjøre med reiseforsikringen din

Har du sjekket vilkårene for reiseforsikringen din.              Foto: Darko Stojanovic

(Odd Roar Lange): Under tittelen "Jeg opplevde feriemarittet" skriver Nordeas profilerte forbrukerøkonom, Elin Reitan, om sin dramatiske backpackeropplevelse i Hanoi i Vietnam i 2004.

Målet med innlegget og den personlige historien Nordea-Reitan er å minne leserne om viktigheten av en god reiseforsikring.
"...etter et par måneder på loffen begynte jeg å slite med voldsomme magesmerter. Smertene varte i flere uker"

Reitan forteller om dramaet som endte på sykehus, der legen ville operere henne for blindtarmbetennelse.

Men: Takket være en årvåken mamma, og forsikring som kunne dekke mange ultralyder, kunne jeg spasere ute av sykehuset med en diger bærepose full av medisiner, fremfor en blindtarm mindre.

Mine opplevelser er gode eksempler på hvor viktig det er å ha reiseforsikringen i orden. En ferie uten reiseforsikring kan fort bli kostbar og føre med seg uheldige konsekvenser. Sjekk derfor at du har reiseforsikringen i orden før du drar på ferie. Har du helårsforsikring slipper du å fornye den hver gang du skal ut å reise Dessuten er du da også sikret om du skulle bli frastjålet noe når du er på farten her hjemme,  skriver Reiten i sitt reiseråd.

Men hun glemmer noe av det viktigste

En vanlig helårsforsikring dekker ikke reiser som varer like lenge som forbrukerøkonomens reise varte.
Skal du på en enkeltreise som varer over 45 dager må du forsikre deg om at din forsikring fortsatt er gyldig! 
Det finnes ordinære reiseforsikringer som varer i 75 dager også. Men det er mer uvanlig.
Og skal du på langtur så må du sørge for en spesialforsikring som sikrer deg under hele turer. Disse er kostbare, men det kan bli enda dyrere å ikke ha en god reiseforsikring.

Her hentes nordmannen hjem til en gigantregning

Dekker ikke barna

Mange foreldre har en hjemforsikring som dekker også barnas innbo når de flytter ut for å studere - og fortsatt har bostedsadresse hjemme hos foreldrene. Husk at forsikringen kun dekker eiendeler de tar med seg når de flytter, og ikke ting de kjøper underveis i studieoppholdet.
Foreldre tror også at familiens helårs reiseforsikring gjelder for den utflyttede studenten. Her er det viktig å sjekke ditt forsikringsselskaps vilkår. For mange har nemlig en unntaksbestemmelse når det gjelder akkurat reiseforsikring. Og barnet/studenten må ha sin egen forsikring.
Les alt om dette her:

Trodde du at reiseforsikringen dekket barna dine sine reiser?