Dette dekker ikke reiseforsikringen din på hjemreisen

Dette dekker ikke reiseforsikringen din på hjemreisen

Denne tabben kan koste deg mange tusenlapper

(Odd Roar Lange): Ingen bør noen gang dra på en reise uten en god reiseforsikring. Men selv med den beste forsikringen i boks kan du gå på en smell. Fordi du ikke vet at reiseforsikringen dekker utgifter ved tapt bagasje på utreisen men ikke hjemreisen.

Og det er slett ikke alle som kjenner til alle begrensningene i forsikringsbestemmelsene.

Først litt om reiseforsikringen og dekningen den har knyttet til forsinket bagasje: Når innsjekket bagasje ankommer minst 4 timer forsinket til reisemålet, og forsinkelsen er bekreftet av transportøren (Property Irregularity Report – PIR-rapport) dekkes nødvendige og dokumenterte utgifter til klær og toalettsaker for bruk i den tiden bagasjen er savnet.
Dette gjelder ikke på hjemreisen. Mer om det litt lenger ned.
For Norwegian
For SAS
For Widerøe
For KLM
For Lufthansa 

Husk kvitteringer

Hvor mye du kan handle for avhenger av din forsikringsavtale, men har du det største selskapet i Norge, Europeiske Reisforsikring, så refunderes det inntil kr 4.000 pr person, og inntil 20.000 pr familie. Viktig å huske at både PIR-rapport og originalkvitteringer må fremlegges. 

Hva skal du ta med?

Legg aldri penger, reisedokumenter, pass eller andre verdigjenstander i bagasjen som skal sjekkes inn, eller som på annen måte skal leveres for transport.
Gjenstander som du anser som uerstattelige eller vanskelige å gjenskaffe, bør ikke oppbevares i bagasjen som skal sjekkes inn.
Sørg alltid for, på ett lett tilgjengelig sted, å ha telefonnummeret til ditt forsikringsselskap og telefonnummeret slik at du kan sperre kredittkort og få hjelp hvis uhellet er ute. 
For å unngå problemer bør du la verdisaker du ikke trenger på reisen bli igjen hjemme.
Les mer om dette her.

Trøbbel i vente

Det skaper komplikasjoner når nordmenn pakker husnøkler og bilnøkler i innsjekket bagasje, og så er bagasjen din forsinket.
Du får ikke låst deg inn i huset ditt når du kommer hjem, og du får heller ikke hentet bilen din på parkeringsplassen for å kjøre hjem. Ingenting av dette dekkes av reiseforsikringen din.

- Når det gjelder nøkler i innsjekket bagasje, og bagasjen forsinket, er det ingen forsikringsdekning på verken innboforsikring eller reiseforsikring. Kostnaden med å komme seg inn i huset sitt, mens du venter på bagasjen sin, må du ta selv, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

Treukersfristen

Dersom bagasjen din ikke er kommet til rette innen 21 dager etter hjemkomst vil den være regnet som tapt. Da kan du kreve erstatning for tapt bagasje. 
Men siden forsikringsselskapene regner med at du har det du trenger hjemme så får du ikke dekket småutgifter til "nødvendige innkjøp" når reisen er avsluttet. 
 

Nå kan du fly Bergen-New York for 699

Nå kan du fly Bergen-New York for 699

Nå vil de gi deg rett til enda lavere hotellrompris

Nå vil de gi deg rett til enda lavere hotellrompris