Her er noen av reisedrømmene de vil vise deg

Endelig kan drømmeferien gå i oppfyllelse

Dra til Island, opplev den Blå lagune.                             Foto: Icetour

(ODD ROAR LANGE): Hvor skal du legge ferien i 2018? Blir et Norgesferie, eller skal du satse på et utenlandsk reisemål?
Trenger du reiseinspirasjon så er det mulig å skaffe seg dette når årets største reiselivsmesse arrangeres på Telenor Arena på Fornebu fra 12.-14. januar. 
Her vil et stort antall utstillere og foredragsholdere kunne gi deg gode tips for feriene dine.
Lørdag kl 14.00 kåres Årets Beste Reiseblogger 2018, og litt før og etter kåringen kan du møte de fem finalistene for å få dine personlige tips.

De nominerte til Årets beste reiseblogger 2018 er:
The Travel Inspector - Odd Roar Lange
Sekk og sandaler - Hanne Marit Tobiassen
Linns Reise - Linn Krogh Hansen
Globetrotterelisa - Elisabeth Eriksen
Alltid reiseklar - Ann-Mari Gregersen
Hamaca Reise - Ingeborg Lindseth

Ta gjerne en kikk på reiselivsmessa sitt solide seminarprogram. Du finner det her. Rundt 150 ulike land er representert på årets messe. Her er landene som er på plass.

Mine anbefalinger

Men vil du ha noen gode reiseforslag allerede nå?
Her er noen forslag du bør se nærmere på. 

Safari i Afrika
En av mine aller største reiseopplevelser var å få være med på safari i Afrikas villmark. All in Tanzania er på plass på messa med både familieferier. golfferier, bush-to-beachopplevelser og luxury travels. Safariferie er rett og slett et minne for livet.
Get Africa Travel og Destination Africa er to av de andre operatørene som er på plass med sine spesialtilbud på Fornebu.
Australia
Dette er feriereisemålet for deg som har muligheter til å være borte mer enn en uke. Jeg anbefaler minst 14 dager på et reisemål som er såpass langt unna. Du kan dra på bobilferie, backpackerferie eller kanskje på luksusresortopphold. Australia er kjent for et utrolig dyreliv. Du har sikkert sett det på tv.
Australiaspesialisten er på plass på Telenor Arena.
Peru
Coex Amazon er et lite familiedrevet selskap som drives av det norsk-peruanske ekteparet Laura og Øyvind Wesseltoft. De skreddersyr gjerne eksotiske øko-kulturelle rundreiser for små grupper som vil reise utenfor allfarvei på innsiden av det ukjente Peru. De tilbyr også individuelt tilrettelagte klassiske standard-turer i Peru. 
Island
Knapt noe land i vår «umiddelbare nærhet» har opplevd maken til turistblomstring som Island. Nå kan du endelig dra på safari med spesiallagde biler, bade i Den blå lagune eller ta en tur på hesteryggen. Icetour er et av selskapene på messa som bistår deg med reise og opphold på Island.
Marrakech
Flotte farger, spennende smaker, ukjent kultur og en helt ny og eksotisk verden. Nesten som på film. Du finner alt i Marokko. Og selskapet Lille Marrakech er på plass på messa for å fortelle deg hva du kan oppleve. Bli med reiselederen som er oppvokst i Marrakech men som nå er bosatt i Norge.

Line (24) var utbrent topp-bokser. Nå lever hun drømmen som hotellsjef i surfeparadis i Marokko. Les mer om det her.

Risør
Du trenger jo ikke dra til utlandet for å få fine opplevelser. Dra til den lille hvite sørlandsbyen. Her finner du en deilig og avslappende stemning selv om det om sommeren er et pulserende liv. Slapp av, ta et glass vin på bryggekanten, ser på de gamle risørsnekkene ute på fjorden. Det er det gode liv.
Polen
Dersom du vil ha veldig mye for pengene uten å reise altfor langt så kan du ta turen til Krakow og Polen. Prisnivået er svært behagelig, sett med norske øyne. Men du kan også satse på luksus. Prøv luksusrestauranten Wierzynek når du er i Krakow. En uforglemmelig opplevelse. Er du fortsatt i tvil? Ta en kikk i den virtuelle gjesteboka.

Færøyene
Dette er et reisemål som virkelig setter spor. Den grønne øya - eller i virkeligheten 18 øyer - byr på storslåtte naturopplevelser, god mat, vennlig vertskap - og all slags vær. Bli med på guidet tur, få med deg de gode opplevelsene. Og husk kamera!

India
Regnes av mange som det nye Thailand. Reisetiden er kortere, prisene er lavere, og opplevelsene er utrolig mange. Velg gjerne Goa på Indias vestkyst dersom du aldri har vært i lander før. Her får du både kultur, natur, mat og de fineste opplevelsene. Finnair har startet opp med direktefly fra Scandinavia til Goa. Jeg kan anbefale Yab Yum Resort og en tur til Arambol. PS. Det er bare 4,5 timers tidsforskjell. Noe du godt kan sette på plusslista.

Dra til India og Yab Yum Resort.                                           Foto: Odd Roar Lange

Den franske riviera
Middelhavet har så mange fine steder å by på. Valgets kvaler kan være vanskelig. Men hva med Nice og Cannes? Gjerne litt etter at de varmeste sommermånedene er over. Det er deilige og varme dager til godt ut i oktober. Og det er færre som kjemper om plass ved uterestaurantene og strendene. Les mer: Prisalarm - derfor skal du dra til den franske rivieraen.

Franske følelser på matmarkedet i Nice.                                         Foto: Odd Roar Lange

Trysil
Norge har mange steder som tar sykkelturisme på alvor. Men ingen har lagt så mye penger og arbeid i å bygge opp en skikkelig destinasjon som Trysil. Og du skal være mer enn kresen for ikke å bli imponert over hvordan skibygda har utviklet seg til å bli sykkelbygda. Og best av alt: Arbeidet med å utvikle Helårs-Trysil har såvidt begynt...
Trysil har behold familieprofilen, men samtidig utviklet mulighetene og utfordringene for proffene.  Les mer om sommer-trysil her.

Trysil er den perfekte feriedestinasjonen for deg som har ungdom i huset. Foto: Odd Roar Lange

Trysil er den perfekte feriedestinasjonen for deg som har ungdom i huset. Foto: Odd Roar Lange

Aarhus
Du har kanskje ikke begynt å tenke på neste vinter ennå. Men, den kommer raskere enn du tror.
Kanskje du bør tenke på julemarked i Danmarks nest største by, Aarhus, som får snart direktefly fra Oslo. Det vil være en stor fordel for norske reisende. I dag velger mange å fly til Billund og deretter ta halvannen times busstur til Aarhus. Eller man tar ferge til Frederikshavn/Hirtshals og bilen derfra. Du kan også fly via København.
Det største julemarkedet i Aarhus ligger på torvet midt i byen, ved teatret og Aarhus domkirke.

Julestemningen i museet Den Gamle By i Aarhus før frem gamle varme følelser. 
Foto: Odd Roar Lange

Vilnius
Vilnius i Litauen er en by med et kompakt sentrum, der mange av turistene velger å legge shoppingen til gamlebyen. Etter overgangen til euro har prisene steget i Vilnius, men oppleves nok som lave i forhold til norske priser. 
Her kan du lese mer om julemarkedene i Vilnius.

Göteborg
Dra til Sveriges nest største by og ta deg en tur til skjærgården i sommersesongen. Bli med på båttur til Vinga fyr ytterst i fjorden. Her vokste Evert Taube opp, som fjerde barn i en søskenflokk på 13. Det er mulig å leie sommerhus på Vinga. Dere kan bli med på guidet tur med venneforeningen eller fiske fra svabergene. I finvær kan man oppleve magiske solnedganger. Les mer om 7 ting å gjøre i Göteborg.

Gjør deg klar til deilig sommerdager i Göteborg.                                  Foto: Odd Roar Lange

Viktig å vite

Dette bør du vite om Reiselivsmessa i Telenor Arena 12.-14. januar 2018:
Her finner du en komplett utstillerliste.
Og ønsker du gratisbilletter til Reiselivsmessa? Jeg har 20 billetter jeg deler ut. Det blir to billetter til hver av de som trekkes ut. Send ditt navn og adresse på epost til orl@thetravelinspector.no før fredag 12. januar hvis du vil være med på trekningen. 

 

 

Har du andre reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no