Reisetips: Så lett får du mobilbatteriet til å vare dobbelt så lenge

Se hvor enkelt du kan spare batteriet og finne ut hva som er batteri-slukeren

Dette er en kjent problem for deg som har mobiltelefon. Nå skal jeg forsøkte å hjelpe deg. For hva er egentlig telefonen verd hvis du ikke har strøm på batteriet?

Mobiltelefonen er fullt oppladet om morgenen, men etter noen få timer så er det nesten tomt batteri.

Det er både irriterende og problemfylt. For når du kanskje vil ta bilder eller filme så er det ikke mer batteri igjen.

Noen ganger skjønner du hvorfor telefonen er tom for strøm, andre ganger virker det mer uforståelig. Men det finnes smarte muligheter.

Slik gjør du det

Nå skal jeg vise deg hvordan du kan få Iphonen din til å virke mye lenger mellom hver lading.

Gå inn på telefonens innspillinger (det grå tannhjulet). Og gå ned til det grønne symbolet "batteri".

Så klikker du på "vinkelen" til høyre for ordet "batteri".

Neste punkt på listen

Da får du opp dette bildet på telefonen din. Og nå kan du velge flere funksjoner. Først og fremst kan du sette på batterispareren - knappn helt øverst - som gjør at telefonen ikke tappes for strøm like fort som før. Nå laster den ikke ned eposter, den oppdaterer ikke innhold på appene dine (som facebook) og alle andre automatiske nedlastinger slås nå i hvilemodus. Du kan selvsagt bruke kamera, ring, motta og sende sms og så videre som før. Nå kan du også redusere lysstyrken, hvis du ikke allerede har gjort dette. 

Nå kan du også skyve knappen til høyre, og da får du opp hele oversikten over hva du har brukt batteri på. Du kan velge de siste sju dagene eller bare de siste 24 timer. Dette velger du i fanen helt øverst i dette bildet.

Dersom du ser at det er apper du kan unnvære så kan du lukke disse på telefonen din. Eller i alle fall hindre at de gjennomfører automatiske nedlastinger (se punkt 1).

Noen smarte triks

tlef

Husk å ha med deg et ekstrabatteri som du kan bruke når du trenger det.

Husk å skru telefonen på flight-mode når du lader og når du filmer. Dersom du tar opp en bra film er det irriterende å få ødelagt opptaket på grunn av en innkommende telefonsamtale.

Og lading går mye raskere dersom telefonen står i flymodus.

Har du noen smarte telefontips? Del dem gjerne i kommentarfeltet.