Nå starter Ryanair med pakkereiser

Tar du sjansen på å reise på pakkereiseferie med dette flyselskapet?

ryanair-thetravelinspector

(Odd Roar Lange) - Nå skal vi skal forandre markedet, sier selskapet.
Tidligere i høst pakket de sammen sakene sine og fløy bort fra flyplassen på Rygge. Nå lanserer den omstridte, men populære flyselskapet pakkereiser. Med Ryanair Holiday og i samarbeid med den spanske baserte turoperatøren Logitravel og boligformidleren World2Meet (som formidler overnatting ved 330 000 hotell) skal Ryanair Holiday ta opp konkurransen med de etablerte pakkereisetilbyderne.

Er du klar for en billig ferie - med sterkt begrensede muligheter til å klage? Foto: Ryanair

Dere betaler for mye

Holiday Ryanair er allerede lansert i Storbritannia, Irland og Tyskland, mens Norge og andre land kommer etter i løpet av 2017.
- Ryanairs lave priser har allerede endret flytrafikken i Europa, og nå vil vi endre pakkereisemarkedet med Ryanair Holiday.  De reisende har lenge betalt for mye for pakkereiser, sier Ryanairs markedssjef Kenny Jacobs.

Hva skal de egentlig levere?

Om Ryanair fortsetter praksisen med lave inngangspriser og gebyr for alt du foretar deg kan du kanskje oppleve at hotellrommet koster 10 Euro, mens du må betale ekstra for rydding av rommet, frokost, bruken av heisen, bruken av garderobeskapene og så videre.
Flyselskapet, som var voldsomt i mot den norske flyseteskatten, har selv 58 ulike gebyrer på menyen.

Hva er en pakkereise?

Med en pakkereise menes det som ligger i ordet; at man har kjøpt en reise bestående av flere elementer som tilsammen utgjør en pakke. I loven er dette nærmere beskrevet i pakkereiselovens § 2-1. Elementene i pakken beskrives som losjitransport og annen turistmessig ytelse. En pakke må inneholde minst to av disse elementene. I tillegg må reisen vare i minimum 24 timer eller inneholde overnatting.

Eksempler på en pakke er:
Charterreise til syden (gjelder også ved kjøp av kun flysete)
Individuell storbyferie
Temareiser/Eventarrangementer
Her kan du lese mer om pakkereiser.