Hvem vil seile i et hav av plastikk?

Hvem vil seile i et hav av plastikk?

I år havner nok plastikk i havet til å dekke all kystlinje jorda rundt

(ODD ROAR LANGE): Over hele verden mobiliseres det nå for å redde havet fra plastikk som å ferd med å kvele verdens viktigste matfat. Men også rekreasjonsseilerne går nå sammen for en felles innsats for et renere hav, en renere fjord, en renere sjø. Non-profit-organisasjonen «Sailors for the Sea» er godt i gang med sitt arbeide verden rundt. Og de vil ha deg med på laget.
Der ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Ta en kikk på nettsiden deres. Bli inspirert og sørg for at du er blant dem som viser ansvar og tar med all søppel hjem. 
Hvem vil seile i et hav av søppel?

Newport, som er neste havn for Volvo Ocean Race har selvsagt clean regatta-sertifikat.

Dersom du er med i en seilforening og skal arrangere regatta i løpet av årets å kan du registrere regattaen som clean regatta her.
Utfordringen går naturligvis til arrangørene av regattaene Skagen Race, Færderseilasen og Shetland Race.
Hurtigruten har allerede erklært krig mot plastikk og fjerner all unødvendig plast fra skipene sine. Menykjeden følger opp med å fjerne all engangsplast. Det er bra. For i en tid der det er plast i fire av fem blåskjell langs kysten vår er det viktig at vi tar grep allerede i dag.
 

8 million metric tons of plastic waste enters the ocean from the land each year. That’s equivalent to about 1.5 million cars.
— J. Jambeck, Science

- Mange seilere vet allerede at våre hav, sjøer, elver og kyster er fulle av plast. Faktisk kommer åtte millioner tonn plast inn i havet fra land hvert år. Det er nok til å dekke alle kystlinje på jorda. Plastforurensningen gjør enorm skade på marine økosystemer, og kostnadene for dette er i USA alene beregnet til 13 milliarder dollar. Men ikke bli overveldet av statistikken, sier Sailors for the Sea . Det er en måte du kan bidra til å være med på å rydde opp i dette rotet. Og start gjerne med å registrere deg gratis her. Og så får du en gratis bok om hvordan ditt neste båtliv kan bli grønnere enn det forrige.

Den flotte og populære Long Beach på Poh Quoc fylles sakte men sikkert opp med plast.
Foto: Odd Roar Lange

Dette kartet viser deg de mest populære fotostedene akkurat nå

Dette kartet viser deg de mest populære fotostedene akkurat nå

Passasjerflyet landet på rullebane som er under bygging

Passasjerflyet landet på rullebane som er under bygging