Flyplass-sjefen går av etter krisesommer

Blir det noe bedre etter dette?

Schiphol lufthavn i Amsterdam. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Har du besøkt Amsterdams hovedflyplass, Schiphol, i sommer så har du ikke kunne unngå å oppleve det: Kilometervis med køer ved innsjekkingen, og bagasjetrøbbel av dimensjoner.

Nå har administrerende direktør for Amsterdams Schiphol lufthavn, Dick Benschop, gått av etter en sommer med reisekaos og flykanselleringer.

I en pressemelding fra flyplassen sier administrerende direktør Dick Benschop at han håpet at hans avgang vil gi flyplassen en «ny start».

- Jeg har gjort mitt aller beste, men vi er ikke der ennå. Jeg håper det blir bedre snart. Jeg vil ikke at oppmerksomheten som er rettet mot meg skal være et hinder for Schiphol.

Dét håper nok passasjerene og flyselskapene også.

Schiphol har hatt kjempeproblemer med å takle utfordringene denne sommeren da passasjertallet steg for første gang siden pandemien rammet verdens reiseliv.

Mangel på sikkerhetspersonell tvang flyselskapene til kansellering av hundrevis av flyreiser gang på gang. Og dette har gått utover både flyselskapene og de reisende. Presset mot ledelsen av flyplassen har økt gjennom sommeren og utover høsten.

Men Schiphol er slett ikke den eneste flyplassen med trøbbel. Også Londonflyplassene Gatwick og Heathrow har hatt og har fortsatt store problemer.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Og er også ansvarlig for reisereportasjer og nyttige reisetips på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.