Slik får jeg alltid det beste hotellrommet

7 tips du bør vite om hotellrommet før du sjekker inn

(Odd Roar Lange): Dette må du få med deg før du bestiller ditt neste hotellrom. Det er enkle tips, og de er lette å huske.

Prisen 

De billigste rommene finner du på hotellets egen hjemmeside. Noen svært få ganger vil du oppleve at Hotels.com eller Booking.com ligger lavere i pris, men da er det bare å ringe hotellet så vil du oppleve at de senker prisen. Betaler du hele beløpet direkte til hotellet så får du bedre rom og service. Bruk kredittkort som er koblet til flyselskapenes bonusprogram slik at du får bonuspoeng. Og, du bestiller selvsagt ikke rom før du har ordnet deg medlemskap i hotellets lojalitetsprogram. Medlemsskapet gir deg ofte bedre rom for samme pris. For slik bestemmer hotellet hvem som skal få de beste rommene

Bestill hjørnerom

Disse rommene er ofte større enn de andre rommene. Noen ganger er det størrelsen det kommer an på. Derfor - gå for det største.

Sjekk ventilasjonsanlegget

Ta et papirlommetørkle og legg det inntil ventilasjonsanlegget. Dersom det er god ventilasjon så henger det fast. Hvis dårlig ventilasjon, be om et bedre/annet rom. Husk å spørre på en hyggelig måte og med et smil. Det lønner seg alltid.

Pass på bagasjen

Legg aldri kofferten din på senga. Dersom det er veggedyr på hotellet så er det nettopp i og under senga at de oppholder seg. Her kan du se hvordan du sjekker dette. Hold kofferten lukket under oppholdet. Gjerne på badet, om det er mulig.

Tørk av fjernkontrollen

Ta med deg noen antiseptiske servietter på alle reiser. De kommer alltid til nytte.

Spesielt på hotellrommet. Tørk alltid godt av fjernkontrollen til tv-en før du bruker den. De fleste fjernkontroller brukes nemlig når gjesten er i senga. Jeg orker ikke en gang å tenke på hva annet som foregår der...

 

Fjern sengeteppet

Sengeteppe er minst like uhygienisk som gammeldagse dusjforheng. De har ingenting på hotellrom å gjøre. Når tror du sengeteppet egentlig ble vasket sist gang? Jeg har sjekket rutinene ved en rekke hotell, både billgie og dyre. Og svaret er: Ett år siden - hvis du har flaks.
Legg sengeteppet inn i skapet så fort som mulig og skriv gjerne en lapp til stuepiken at du ikke ønsker det tilbake på senga før du har sjekket ut.

Sjekk inn sent

Varsle hotellet dersom du ankommer etter klokka 18.00 om kvelden. Visste du at det ofte er een fordel å komme sent til hotellet? Nå har nemlig hotellet god oversikt over hvilke superior-rom og suiter som er ledig. Spør gjerne om oppgradering. Ofte får du det gratis, andre ganger slipper du unna med et par hundrelapper for et rom som er dobbelt så bra som det opprinnelige.