Slik får jeg alltid billigere og bedre hotellrom

De 7 tipsene du bør bruke neste gang du bestiller hotellrom.

(Odd Roar Lange): Jeg bruker alltid denne sjekklista før jeg bestiller hotellrom. Og noen ganger blir jeg ganske overrasket over hvor mye jeg sparer. Enkelte ganger så mye som 70 prosent. Og da er det ingen grunn til å la være. Her er tipsene du trenger.

1) Ta deg god tid. Det sparer jeg alltid mye penger på. Hastverk er virkelig kostbart lastverk når det gjelder hotellrombestillinger.

2) Bruk søkemotorer - men bare til research. Jeg bruker hotels.com, Finn.no og Momondo til å lete frem aktuelle hotell. Her får jeg også opp priser som jeg bruker når jeg starter forhandlingene. Jeg søker imidlertid alltid via inkognito-modus , slik at jeg slipper å få andre nettsider teppebombet med reklame i de neste 14 dager for det hotellet jeg søkte på.

Y24A1337.jpg

3) Jeg sjekker hotellets egen hjemmeside for å se hvilke priser og tilbud de har.

4) Jeg sjekker med Snap Travel via Facebook, som jobber som et reisebyrå og jobber helt gratis for meg. Her ser du hvordan det gjøres

5) Jeg noterer med de laveste prisene og tar deretter direktekontakt med det aktuelle hotellet for å forhandle pris dersom eksterne søkemotorer har laveste pris. Dersom hotellet selv har den laveste prisen så hører jeg gjerne om muligheter for kostnadsfri oppgradering. Det løser seg overraskende ofte.

6) Jeg har alltid hotellets bonuskort slik at jeg får poeng for oppholdet, og dette øker sjansen min for oppgradering. Hotellene plasserer gjester etter denne modellen: 
1) Stamgjester 2) Bonuskortgjester (som har bestilt direkte) 3) Gjester som har bestilt via eksterne søkemotorer

7) Jeg bruker pengene jeg sparte ved å sjekke nøye på punkt 2 til å betale for en ekstra oppgradering. Det gjør at jeg ender med en suite for prisen av et vanlig enkeltrom. Smart, ikke sant.