​Nå kan du bruke emojis til å navigere på reisen

Dette visste du ikke om mobiltelefonen din

Er du på reise og ser etter nærmeste klesforretning eller restaurant? Bare plott inn en emoji i KLMs messenger-tjeneste og bli guidet i riktig retning.

(Odd Roar Lange): Tenk deg at du er i en fremmed by hvor du ikke er kjent og du ser etter nærmeste minibank, restaurant eller taxiholdeplass? Hvordan finner du den aller enklest?
Nå kan du helt enkelt plotte inn en emoji av dollarsedler, eller en taxi i KLMs Messenger-tjeneste og bli guidet til nærmeste minibank eller taxiholdeplass ved hjelp av stedsnavigasjon på mobilen.
Emoji er et ideogram eller et smilefjes som benyttes i elektroniske meldinger eller på nettsider. 

– KLM flyr tusenvis av mennesker over hele verden til nye reisemål hver eneste dag, og vi vet hvor vanskelig det kan være å finne frem når du er på et nytt sted. Derfor ønsker vi å gjøre det så enkelt som mulig for våre reisende. Bare send oss en emoji av hva du leter til oss i messenger, og vi viser deg vei, sier Carina Bergqvist pressekontakt for KLM i Norden i en pressemelding.

Jeg trenger hjelp

Daglig sendes det millioner av emojis rundt om i verden som er blitt en del av måten folk kommuniserer med hverandre. Når du "snakker" med noen via din messenger chat sender legger du gjerne også smile-emoji, sur-emoji eller andre små symbol som forsterker språket ditt.
Men emojiene kan også brukes til noe mer.
–  Vi kan hjelpe våre kunder gjennom de programmene de faktisk bruker i hverdagen. Siden mars i fjor har vi gitt alle våre kunder muligheten til å få all reiseinformasjon gjennom messenger. Nå tar vi dette til et nytt nivå, fortsetter Bergqvist.

Praktisk og nyttig

Jeg har testet den nye funksjonen er ble faktisk litt imponert.
Dette må du gjøre: Du må koble til stedtjenesten på smarttelefonen din slik at de vet hvor du er. Deretter finner du KLM Royal Dutch Airline på messenger og sender dem din emoji.  Sende du inn sove-emojien finner KLM de nærmeste hotellene for deg. Sender du solbriller, så finner den butikker som solbriller. Ganske smart, ikke sant.
Det beste er at funksjonen er tilgjengelig via en app jeg allerede har på telefonen, og en som er i daglig bruk. Og som ikke krever at jeg laster ned enda en app (som ville blitt lite brukt).
 KLMs nye tjeneste er forøvrig tilgjengelig for alle  uavhengig av hvilket flyselskap du flyr med - eller om du faktisk bruker den i din egen hjemby. Her kan du lese mer.