Slik kan du lage god utemat på primus

Ekspertenes beste tips - prøv selv

2020 blir annerledespåsken. Turistforeningen hytter er stengt og DNT kan ikke gjennomføre sine vanlige turer og aktiviteter. I tillegg må de fleste holde seg hjemme og borte fra det påskefjellet de elsker. 
-Men det betyr ikke at vi ikke kan ha det gøy, være ute, bruke naturen og lære nye ting, sier Mari Stephansen, kommunikasjonsrådgiver i DNT.

På rett kurs

DNTs turledere over hele landet har allerede blitt heldigitale på sosiale medier i påvente av at vanlige turer igjen kan arrangeres. Der gir de daglige tips til nye nærturer man kan gå. 
Nå gjør vi det samme med kurs, sier Tina Skare som jobber med kurs og utdanning i DNT. 
– Nå som vi ikke kan samles som vi pleier har vi laget nettkurs du kan ta helt gratis i påsken. Ett av disse er å lage mat på primus. Dette kan du gjøre hvor som helst, når som helst og med hvem som helst.  Kanskje du kan diske opp med en treretters på primus i solveggen!

Norges største kursarrangør

DNT er Norges største arrangør av kurs innen klatring, bre, fjellsport og andre aktiviteter som krever spesiell friluftslivskompetanse. Vi har også egne turlederkurs og instruktørutdanning. Gjennom DNTs utdanningstilbud kan du faktisk gå fra fersking til ekspert. 
– Kurset er åpent for alle, og krever ingen innlogging. Kart og kompass er viktig basiskunnskap for å kunne drive med friluftsliv og trygg ferdsel i naturen på egen hånd. Mat er viktig på tur, og en tur har vel aldri blitt dårligere av god mat. Plattformen for kursene, Motimate, er spesielt godt tilpasset mobilskjerm som gjør at disse aktivitetene passer perfekt for solveggen, sier Tina Skare.  

Se gjennom kurset allerede i dag slik at du vet at du har alt du trenger av utstyr og ingredienser.

DNT skal i tiden fremover jobbe videre med å utvikle mange flere digitale kurs. Planen er å kunne kombinere digitale kurs og fysiske møteplasser, som kan bidra til å gjøre friluftslivsopplæring enda mer tilgjengelig.

Her kan du se hele kurset gratis - akkurat når det passer for deg.

Her kan du se hvordan du enkelt jeg lagde pannekaker utendørs. Og reportasjen turmat for suppehuer.
Og her leser du Lisa Bloms gode tips til hvordan lage pinnebrød på bål eller grill.