Derfor skal du IKKE be om å få SAS-pengene tilbake

Et smart tips, for deg som har penger til gode

IMG_3520.jpeg

Har du penger til gode, eller skal du ut og fly?

(ODD ROAR LANGE): Streiken i SAS er over. Men hva skal du gjøre nå?
Dersom du har en ubrukt flybillett på grunn av kansellert fly så kan du bruke denne til enn annen flyreise som er samme strekning og samme klasse.
Dette må du bestille ved å ringe til SAS.
Dersom du ikke ønsker dette så kan du få pengene tilbake. Da skal du ha også skatter og avgifter tilbakebetalt. Dette krever du via denne siden. Den samme siden bruker du til å kreve tilbakebetalt ekstrautgifter du har hatt grunnet streiken. Dette gjelder utgifter til hotell, mat, transport til og fra flyplass etc.
For å finne ut hvor mye du har til gode, i poeng eller penger, logg inn og sjekk via denne siden. 5000 ekstrapoeng koster vanligvis 1000 kroner.

Et smart tips

I stedet for å få kompensasjonen i kontanter, kan du velge å motta kompensasjon i SAS EuroBonus ekstrapoeng som kan brukes til å reise verden med SAS og Star Alliance. Poengene kan også brukes til hotellopphold og leiebiler. I tillegg til dette kan du selvfølgelig bruke dem til å by på oppgraderinger til SAS Plus eller SAS Business neste gang du reiser med SAS.
Bruk SAS sin lavpriskalender og finn billige turer som du kan betale med poengene du har til gode. Dersom du ikke har Eurobonuskonto, skaff deg en gratis her.

Skal du bruke flyhjelpselskapene

Flyhjelpselskapene har nærmest lovet ast passasjerene har krav på EU-kompensasjon for forsinkelser og kanselleringer under streiken. Dette kravet kommer SAS til å avslå, fordi de mener at streiken oppstod selv om de hadde gjort alt de kunne for å unngå den.
Det gjenstår å se om noen bringer en slik klagesak for retten, og fremfor alt: utfallet av e slik sak. Du bør bare avvente utfallet og dersom det blir en dom mot SAS så kan du sende inn kravet ditt senere, uavhengig av billett- og utgiftsdekningen. Mitt råd er å unngå kostbare flyhjelpselskaper som tar 25 prosent av erstatningen i betaling. De får ikke tak i penger som du selv ikke kunne fått, så det er like greit å bruke fem minutter på å fylle ut klageskjemaet selv.