Derfor bør du velge billige Litauen i ferien

Har du fremdeles ikke planlagt sommerferien? Da bør du prøv Litauen

Den Kuriske Landtunge: Deilige sandstrender og hav på begge sider. Foto: Lithuanian State Department of Tourism

(Odd Roar Lange): Litauen er nemlig et svært rimelig feriealternativ for den som vil ha badeferie, naturopplevelser og shopping.
Både SAS, Norwegian, Air Baltic og Wizzair flyr til Litauen fra Norge. Nå har du sjansen til en spennende opplevelse til lavpris.
Mange kjenner til Litauen og hovedstaden Vilnius, men det mange ikke vet er at Litauen har en av Europas største sanddyner og en sommerhovedstad som heter Palanga.

Med Østersjøen i vest, er den kuriske landtunge, eller Curonian Spit, en av Europas største sanddyner. Den Kuriske Landtunge er kjent som perlen i Østersjøen og er et langstrakt område med forblåste sanddyner, omgitt av hav på begge sider.
Landtungen er så lang som 98 kilometer og er oppført på UNESCOs verdensarvliste som har som mål å verne om verdens kultur- og naturarv.

Fiske og fyr

På Den Kuriske Landtunge finner du også sjarmerende furuskoger, vindblåste sanddyner og bortgjemte landsbyer som Nida.  

Nida er en landsby på Den kuriske landtunge i Litauen. Foto: Anne Finstadsveen

Nida er en autentisk fiskerlandsby med røde hustak og kystfyr. Freden, nydelige strender og ren luft gjør at mange vender tilbake til Nida hver eneste sommer. Det er veldig lett å utforske området rundt Nida på sykkel. Egne sykkelveier mellom stedene gjør området til et populært feriested for både småbarnsfamilier og pensjonister.

Palanga

Kystbyen Palanga ligger vest i Litauen og regnes altså  for å være Litauens sommerhovedstad. Barer, nattklubber, vannsport, kurbad og kulturskatter gjør at alle kan finne sin egen måte å lade batteriene på.
Basanavičiaus er Palangas hovedgate og er et populært sted å rusle om sommeren. Gaten er alltid full av liv med mange kafeer, barer, puber, musikk, dans og annen underholdning.

De som liker det mer fredfullt kan slappe av i kurbadene, gå tur i parkene eller bare spasere på stranden.

Palanga: Palanga er Litauernes sommerhovedstad med en vakker sandstrand, gatekarneval, markeder og yrende kultur Foto: Lithuanian State Department of Tourism

I Litauen kan du kombinere deilig badeliv med luksusspa til lavpris. Kos deg med sol, strand, shopping og deilig mat mens du bor på hoteller med fantastiske spa.

Vilnius på sommertid

Vilnius er Litauens vakre hovedstad og i perioden fra april til oktober har du mulighet til å se den UNESCO-listede gamlebyen i Vilnius i et fugleperspektiv fra luftballong. Dersom du trives bedre på bakken, kan du også nyte det flotte synet av luftballongene fra gatenivå.