I denne tennisklubben skal du ikke kunne spille tennis

Nå ønsker den svenske gjengen at noen starter opp i Norge

Alt er klappet og klart for tennis- og champagnefest på det tidligere badehotellet Steninge Kuststation. Foto: Odd Roar Lange

Alt er klappet og klart for tennis- og champagnefest på det tidligere badehotellet Steninge Kuststation.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): En mørk og kald novemberkveld for sju år siden satt svenske Karin Ring og Ulf Mattsson og lurte på hvordan de kunne gjøre litt lysere for seg selv om vennegjengen. I løpet av kvelden var ideen om «Steninge Champagne & Tennissällskap» født.
Den siste lørdagen i mai møttes selskapets utvalgte medlemmer i år for sjette gang. Til tennisturnering, champagne, bading og fest.

Nye regler

- Medlemmene er «håndplukket«, smiler Karin Ring.
- Det er en forutsetning at man ikke kan spille tennis. Her er det nemlig litt utradisjonelle regler som gjelder. Vi spiller tennis med et glass champagne i hånda samtidig. Og, tennisracketen må være en treracket av god gammel årgang. Samtidig som klærne gjerne skal være fra de gode 20-årene.
- Det er ikke tilstrekkelig at man drikker champagne. Vi må ha mye champagne. Hvilket champagnemerke det er spiller ikke så stor rolle. Men den blir jo en del god champagne, sier Ulf Mattsson.

Vil dere starte champagne- og tennisklubb i Norge, spør Karin Ring og Ulf Mattsson? Foto: Odd Roar Lange

Vil dere starte champagne- og tennisklubb i Norge, spør Karin Ring og Ulf Mattsson?
Foto: Odd Roar Lange

Årets turnering

- Vi møtes en gang i året, den siste helgen i mai til turneringen. Og avslutter med bading - gjerne i gammeldags badetøy - og til middag. Festen og sammenkomsten er den viktigste, smiler Karin, etter at årets deltagere har ankommet den vakre Steninge Kuststation på sykkel.
Steninge ligger ved lysten, sør for Göteborg, og regionen er et perfekt feriemål for dem som vil ha en annerledes og veldig hyggelig ferieopplevelse. Dersom du planlegger en «bærekraftig ferie» så er dette absolutt rett sted å dra. Siden du kan ta toget fra Norge, ta med (eller leie) sykkel og komme deg rundt eller fra sted til sted på den aller hyggeligste måten.
Steninge Kuststation ligger helt inntil sykkelstien Kattegatleden som binder sammen en i alt nesten 40 mil lang prisbelønnet kystsykkelsti langs den svenske vestkysten.
Steninge Kuststation ligger ved del åtte av Kattegatleden. Denne går fra Halmstad til Falkenberg. Men «Steninge Champagne & Tennissällskap» syklet bare en veldig kort del av den.

Vil til Norge

Svensk/norsk møte på plenen på Steninge kuststation. Foto: Lisa Stentvedt

Svensk/norsk møte på plenen på Steninge kuststation. Foto: Lisa Stentvedt

Nå håper «Steninge Champagne & Tennissällskap» at ideen kan spre seg videre til Norge.
-Vi kommer veldig gjerne til Norge på tennis- og champagneturnering, skratter Ulf Mattsson.
-Det ville vært fabelaktig å fått til en slik reise. Og dere er hjertelig velkommen til oss i Steninge.
- Hvor har dere funnet antrekk og tennisracketer som passer så godt til «arrangementet»?
- Det er  nok litt forskjellig. Noen har vært på vintagebutikker, andre har lett i egne kjellere og loft. Andre igjen har fått sydd eller fått antrekk fra venner og bekjente. Det har blitt til over tid. Husk dette skal være morsomt og sosialt. Og med herlig forsommer og champagne, smiler duoen bak årets morsomste og triveligste tennisturnering.
PS: Ønsker du å starte en champagne- og tennisselskap etter modell fra Steninge? Da må du gjerne ta kontakt med meg, så skal jeg videreformidle kontakt med selskapet i Sverige.

Se også hvordan denne tennisfamilien arrangerer champagneturnering