Superkjendiser i reklamefilm for kontroversielt reisemål

Slik har du aldri sett Gwyneth Paltrow, Kate Hudson og Zoe Saldana 

(ODD ROAR LANGE): Kampen om turistenes oppmerksomhet er hard. Og nå har Dubai Tourism lagt en god del penger i potten for å sikre seg tre av verdens fremste filmkjendiser, sammen med en superregissør, for å lage en ny film fra det arabiske reisemålet.
Dubais Department of Tourism and Commerce Marketing (Dubai Tourism) lanserer nemlig et nytt og påkostet samarbeid med de tre Hollywood-stjernene Gwyneth Paltrow, Kate Hudson og Zoe Saldana. 
Prosjektet er sentrert rundt kortfilmen En historie blir til, der de tre skuespillerne drar på oppdagelsesreise i Dubai, en tur som blant annet byr på inspirerende møter med lokalbefolkningen.

Populært - og kontroversielt

Dubai er den største byen i emiratet Dubai i De forente arabiske emirater og på den arabiske halvøy. Byen er i praksis helt sammenvokst med nabobyene mot nord: Sharjah, Ajman og Ras al-Khaimah.
Dubai er et populært reisemål for mange, men samtidig også et kontroversielt reisemål. Streng og konservativ praksis når det gjelder likestilling, høy bruk av uregulert og billig arbeidskraft fra andre land i Asia og et rettssystem som avviker kraftig fra det vi kjenner i Europa, er noen av årsakene til dette.

Hvem er du?

-«En historie blir til» skal skille seg fra andre filmer ved at den tar opp ulike sider av Dubai. Det er en historie om individets egen oppdagelsesreise - i samspill med Dubai og dets folk. Uansett hvem du er eller hvor du er fra, har reisen din til Dubai ingen mållinje - og det er uendelig mange ulike stier å utforske», sier Issam Kazim, administrerende direktør i Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing (DCTCM) i en pressemelding.
Filmen er regissert av den Emmy- og Director's Guild Award-belønte regissøren Reed Morano, som er kjent for sin dype, naturlige og filmatiske stil.
-Noe av det beste med å reise er å knytte en forbindelse til en by, dens folk og lokale kultur. Dubai er et spesielt sted fordi det er en smeltedigel. Byens historie skrives både av de som er født her og er stolt av sin kultur, og de som har kommet hit nylig med sine egne verdier og tradisjoner. Tiden min i Dubai var over all forventning - og det er fremdeles mye mer å se der», sier den Oscar-belønte skuespilleren Gwyneth Paltrow om filmen.

Den perfekte variasjonen

Skuespiller og gründer Zoe Saldana kommenterer: -Den store variasjonen jeg fant i Dubai, var perfekt. Jeg gikk fra å ri på hest ved soloppgang til å se på solnedgangen fra 150 meters høyde. Jeg kan ikke vente med å ta guttene mine med hit for å fortsette eventyret.»

 Den Emmy-belønte skuespilleren Kate Hudson legger til: -Jeg var så takknemlig for gjestfriheten jeg opplevde. Jeg brukte mye tid på å utforske de labyrintiske gatene i Old Dubai. Det var utrolig å finne et så pulserende kunst- og musikkfellesskap i hjertet av en så moderne, futuristisk by - som er det folk flest kjenner Dubai som. Men egentlig var det vennligheten til menneskene som gjorde besøket mitt så fantastisk, og som er grunnen til at jeg vil reise tilbake.


Produksjonen av filmen, som ble innspilt i løpet av åtte dager med et team bestående av over tretti forskjellige nasjonaliteter, skal - i følge det nasjonale turistkontoret - gjenspeile ånden i en by som er født av multikulturalisme og som fortsetter å trives fordi folk fra alle samfunnslag hører til her.
-Som by er vi glad for å ha hatt besøk av Gwyneth, Kate og Zoe, og for å ha jobbet med en så utrolig regissør som Reed. Gjennom skuespillernes øyne ser vi verdiene, forholdene og opplevelsene som Dubai består av. Det er dette vi representerer. Vi er stolt av å være et hjemsted for over 200 nasjonaliteter, og vi lar gjerne besøkende skrive det neste kapittelet i sin historie her», avslutter Issam Kazim.

Følg Thetravelinspector på Instagram: